maanantai 21. maaliskuuta 2011

Ohjelman Mikan näkökulmasta: Day 61

Mika

Heipparallaa kaikille. Nyt on pakko mun myös updateillai pikkasen. Oon nimittäin aika pahasti laiminlyönyt velvollisuuksiani tämän mahtavan blogin kanssa. Mijalle suuri kiitos niistä runsaslukuisista update kerroista :D

Elikkäs ohjelmaa on nyt hiottu, viilattu ja korjailtu oikein kunnolla. Nyt olemme saanet ohjelman sellaiseen vaiheeseen jossa kaikki elementit on kohillaan. Ohjelmassa on kohtia ja vaiheita jossa näkyy kummankin taidot. Selkeä alku, keskikohta ja lopetus.

Mä koitan jotenki saada kerrottua ja kuvailtua meidän ohjelman kokonaisuudessaan läpi. Myös pikkasen kommentoida ja kertoa millaisia asioita mä pohjana ohjelman aikana huomaan. Ajattelin myös antaa vaikeusaste pisteet kaikille stunteille näin pohjan perspektiivistä. Asteikolla 1-10. Eli seuraavaksi ohjelma...

1. Puolvoltti 1½ kierrettä blokkiin josta vasen jouskari
2. Joustaa käsien kautta kokokierre haaraistuntaan, josta joustaa suoraan käsinseisontaan
3. käsinseisonnasta suoraan oikealle cupieen
4. oikealta cupiesta, full over vasemmalle cupieen.
5. vasemmalta cupiesta joustaa pulikierteellä käsien kautta taaksevoltin puolikierteellä koppiin ja kopista kokokierteellä eteen.
6. StradleBallFull up suoraan oikella strechiin tic toc vasen strech.
7. Sivuttain kärrynpyörä oikelle puolelle alas.
8. Suora rewind blokkiin josta vaaka tupla alas koppiin.

9. SUUNNATTOMAT TUULETUKSET JA RIEMUNVOITTOISET HUUDOT OHJELMAN TÄYDELLISESTÄ ONNISTUMISESTA

BOOOOOOOOOM siinä on MM ohjelma :D :D

Nyt sitten pikkasen inside pohjan näkemystä mitä ohjelmassa tapahtuu.
Eli alun puolvoltti 1½ kierrettä on pohjalle melkoisen haastava. Koska siinä pitää pystyä heittämään ensin perus puolvoltti ½ ylös asti, mutta samaan aikaa pystyä laittamaan Mija pyörimään se kokokierre ilman että puolivoltin pyörintä hidastuu. Ja kiinniottaminen onkin sitten aivan toinen asia. Siinä pitää pohjan käsien vääntyä mitä oudoimpaan asentoon. ELi kierre heitetään hieman vasemmalle päin ja käsillä haetaan oikealta päin. Eli kämmen tekee vähintään 1080 asteen pyörähdyksen. ehkä ei kuitenkaan niin paljoa. Mutta oikean käden pitää olla valmiina ottamaan kiinni stuntti joka välttämättä tule normaalissa asennossa ylös.
Vaikeusaste 9½

Kässäri homma on pohjalle melko simppeli kun nousijana on Mija :D Eli kun Mija on tikku suorana kässärissä niin siitä on melko helppo RAUHALLISESTI joustaa ja heittää se suoraan cupieen. Cupien kiinniotto on hieman vaikeampi kun siinä pitää työntää kädellä samaan aikaan kun jaloilla joustaa vastaan. Välillä silmä, -käsi, -jalkakoordinaation on hieman hakusessa.
Vaikeusaste -8

Full over on melkolailla kiinni pohjan kontrollista. Eli millaisella temmolla joustan alas ja heitän ylös. Liian nopea heitto niin kierre pyörähtää liikaa ja menee vasemmasta kädestä ohi. Liian vähän niin en saa kunnon otetta vasemmalla kädellä kiinni. Kultainen keskitie on valttia tässä stuntissa. Perus cupie tic toc on melko simppeli ja vaatii hieman voimaa, mutta cupie full over tic toc vaatii taasen enemmän kontrolloitua pyrimistä kuin voimaa. No okei, vasemmalla kädellä kiinniotossa ei se voima pahitteeksi ole.
Vaikeusaste 7

Transitio eli puolikierre heittää koppiin puolikierre voltilla on pohjalle vain jalkatyötä. Kunnon otteet jaloista ja rauhallinen syväjousto niin Mijalla on tarpeeksi aikaa tehdä se voltti ja kierre.
Vaikeusaste 5

No niin, sitten onkin luvassa oikea pohjan "painajainen". En tarkoita painajasella sitä että stuntti olisi kauhea tai epämukava tehdä vaan siinä tapahtuu niin monta pientä ja suurta asiaa yhtäaikaa. Eli SBF strech. Eli tossatessa Mijaa ylös en juurikaan lähe pyrittämään ollenkaan. Vaan Mija hoitaa full upin pyörimisen kokonaan. No sitten tukee pohjalle se ns "painajais" hetki, eli kierteen alussa Mijan kummatki jalat aukeavat sivuille ja kierteen puoliväliä ennen häviävät ball asentoon josta kierteen päätytyyä vain toinen jalka tulee alas ja vasen jalka on siinä vaiheessa jos strechissä. Ei saa ymmärtää väärin, siis tämä on ehkä mielettömimmän näköinen stuntti mitä oon nähny, koska siinä tosiaan tapahtuu niin paljon. Sen takia pidän itse stuntista tosi paljon, niin kuin pitää Mijakin :D
Vaikeusaste 9

Sivuttain kärrynpyrä on melkoisen helppo pohjalle, ei muuta kuin kunnon pompautus ylös ja nousija kiinni :D Vaikeinta on saada Mija kiinni niin, että se ei tömähdä liikaa vaan tulee silleen pehmeesti.
Vaikeusaste 2

Rewind suora on pohjan silmin hieman normaalia rewindia haasteellisempi. Siinä aloituksessa työnnön on oltava juuri oikeaan aikaan ajoitettu. Jos työntää liian aikaisin niin voltti liikkuu eteenpäin, nousee aivan liikaa eikä pyöri tarpeeksi. Jos taas heittää alussa liian myöhään niin voltti jää auttamattoman matalaksi ja pyörähtää ympärin aivan liian nopeasti. Mutta kun ajoitus on kohillaan on tämä mielettömän mahtava lopetus stuntti. Kiinniotossa on sama kuin normaali rewindissa, työntää käsillä vastaan ja joustaa jaloista.
Vaikeusaste 8


Noin, siinä "pikkasen" tekstiä ja mietteitä ohjelmasta.

Pikkasen ajattelin myös kertoa menneestä viikonlopusta jolloin tuli harjoiteltua yhteensä 14h. Ja tänään maanantaina tulee treeniä 5h. Eli kolmen vuorokauden treenisaldo on yhteensä 19h. Huhhuh! Hauskaa, kehittävää ja erittäin rankkaa :D
Päästiin heti lauantaina treenaamaan meidän Amerikan vahvistuksen Chadin kanssa. Ja ruvettiin hiomaan ohjelmaan kasaan. Kävimme stuntit yksitellen läpi ja hioimme niitä kuntoon. Muutama korjaus pariin pikku juttuun ja avot kaikki oli tehty.
Sitten alkoikin uudistuksien ja muutoksien aika. Chad ehdotti että tekisimme Cupie full overin jälkeen puolkierre laskun eksin kautta eikä niin kuin aikaisemmin. (ennen teimme sen blokissa kokoajan) Tämä muutti stunttia paljon parempaan suuntaan. Tuntui siltä että se on paljon kontrolloidumman tuntoinen. Chad oli myös sitä mieltä että aikasemmin kun laskimme sen blokissa alas niin se näytti epäonnistumiselta.
Toinen muutos tuli strechi alas tuloon. Aikasemmin teimme front cradlen eli pompautin strechistä suoraan eteen koppii, eikä normaali tyyliin sivulle. Taman tilalle teeme nut SM:kin nähdyn sivuttain kärrynpyörän alas. Joka laskeutuu oikealle puolelle alas, jolloin olemme valmiit seuraavaan stunttii eli rewindiin.
Kolmas muutos onkin sitten se Rewind. Chad pyysi meitä kokeilemaan suoraa rewindia eli Mija lentää kokoajan suorassa asennossa / pienessä taitossa eikä ota kerää kiinni. Eka yritys pyrörähti ympärin eikä jäänyt ylös ja toka napsahti paikalleen ja onnistui. Tästä Chadkin oli ihmeissään :D Miten voimme onnistua tokalla yrittämällä vaativaan stunttiin :D Taustalla on meidän motto KEEP WORKING!

Huhhuh, nyt tuli tekstiä aika paljon. Joten toivottavasti joku jaksaa lukea loppuun asti. Jos tulee jotain kysymyksiä mieleen niin kommentoikaa ihmeessä...

Ei muuta ku KEEP WORKING!

5 kommenttia:

  1. kuulostaa toosi hyvältä tuo ohjelma!!

    VastaaPoista
  2. kuinka paljon te painatte? entä kuinka paljon painatte yhteensä? meneekö kisamatto koskaan rikki kun menette siihen? kuinka paljon mija painaa? kuinka paljon haluaisitte painaa? kuinka paljon kisamatto painaa, entä te kaikki yhteensä? kuinka painava mika on muuten?

    - cheerleaderi

    VastaaPoista
  3. mitä hittoa??:DD:DD ^

    VastaaPoista
  4. siiiiiis wou! iha hullu ohjelma sii tulossa! katoin just tossa viime vuoden paristuntin maailman mestarit ja teiä ohjelma kuulostaa paljon vaikeemmalta! iha huikeeta!! :) mikä teillä muute tavoite puhtaan ohjelman lisäksi? :)tai siis tavoittelettteko kultaa?

    VastaaPoista