torstai 17. maaliskuuta 2011

Day 57: Tehokasta treenausta :)

Mija:

Oli TOSI TOSI hyvät treenit! Ollaan molemmat Mikan kanssa vaan oltu NIIIIIIIN KIKSEISSÄMME siitä uudesta stuntista ja uudesta ohjelmakokonaisuudesta, että oli tosi kivaa kun tuli tiistai ja päästiin treenaamaan. Pidettiin siis maanantai ihan lepopäivänä kun edellisen viikon aikataulu oli:

Ma: lepopäivä
Ti: 2h gorilla treenit
Ke: 3h gorilla treenit
To: 0,5h stunttailuu ennen treenei, 2,5h gorilla treenit
Pe: 2h paristunt treenit, 2h gorilla treenit
La: 2h + 3,5h gorilla treenit
Su: 1,5h paristunt treenit + 3h gorilla treenit

Eli aika paljon tuli edellisenä viikkona treenattuu, mutta sunnuntaina saatiin vielä uutta tuulta purjeisiin ja super-innostusta, jonka takia jopa maanantainakin jo toivottiin että oltais päästy treenaamaan!! :D:D

Mutta nyt tiistaina siis pidettiin sellanen parintunnin stuntti-tuokio jollon keskityttiin aika paljon vielä sen puolvoltti 1.5 kierteen tekemiseeen ja analysoimiseen. Tehtiin se ainakin.... No en osaa ollenkaan sanoo että kuinka monta kertaa :) Mutta tosi monta!! Alotettiin niin että tehtiin eka pari puolvolttia silleen että se menee ajotukselta tosi hyvin yhteen ja tulee täydellisesti ylös ja sitten jatkettiin se kokokierre siihen... Se on aika villin tuntusta mulle kun en ihan hahmota vielä että missä ite kuljen kun pyörii niin paljon! Pitää alottaa puolvoltti, tehä käsityöntö ja sitten vaan vetää kierrettä niin, että käsillä vetää ylös ja miettii että on ihan suorassa. Se suorassa olo on pikkasen kinkkinen sen takia, kun samalla kääntyy pääalaspäin asennosta pää-ylöspäin asentoon :) Meinaan että jos on maassa seisomassa ja tekee puoltoistakierrettä esim. stunttiin (vaikkei olla tehty koskaan mut oon tyttöstuntissa tehny) tai jos hyppää paikaltaan puoltoista kierrettä ni hahmottaa periaatteessa missä menee... Mut tää on vielä sellanen uus tunne ku pyörii ja kierii ja se kaikki tapahtuu niin nopeesti!

Mut sen mä sanon että Mika on huikee ottaa sen kiinni! Mä vaan meen ja pyörin ja toivon että se osuu sinne ylös ja sitte Mika ottaa sen jossain vaiheessa kiinni!! Heh, nojoo, okei, jos mä pyörisin ihan loppuun asti ni se on myös mun duuni spotata katseella etupuoli, eli se missä vaiheessa se pyöriminen loppuu, mut nyt vielä Mika pysäyttää mut usein silleen, et oon 1/4 tai pikkasen vaille eteenpäin ja sitte pompauttaa mut suoraan eteen ni sekin voi olla syy etten vielä ihan hahmota missä mennään ! Mutta kuinka mageeta on se, että se tulee suorille käsille Mikalle, eli siis että se ei käy missään hartiatasolla!!! Tai nojoo, hehe, kyllähän se välillä käy, ja välillä tippuu, ei missään nimessä vielä oo mikään VARMA stuntti, mutta siis tarkotan että se VÄLILLÄ jää ylös kun on toka kerta kun tehtiin sitä! jA SE ON TOSI MAGEETA! koska ei ajateltu esim. lauantaina että me voitais olla tekemässä tollasta stunttia!!! WAU!!! Me ollaan ällikältä lyötyjä! ... että on muutes kummallinen sana: ällikältä?? Mutta aaanywayss....

Samalla se pikkasen stressaa mua toi stuntti. Sillä ois kiva myös alottaa sellasella että TIETÄÄ että se menee ja nyt vielä toi ei tosiaankaan oo siinä vaiheessa! Niinkun verrattuna SM-kisoihin, nyt tossa ohjelmassa on vielä enemmän sellasii vaikeita juttuja, jotka ei nyt vielä mee ihan sika hyvin: Eli varsinkin toi alkustuntti, sitte kässäri cupieen ja SBF stretsi! JA sen lisäksi jos miettii tota ohjelmaa ni KAIKKI mitä siinä on on tosi mageita (mun mielestä siis :))) Eli toi puolvoltti 1.5 kierteellä on ihan HEMMETIN SIISTI, sitte kässäri cupie on vaikee magee stuntti, sitte fullover se on tosi magee ja sitten se transitio josta kukaan ei vielä ymmärrä mitään on siisti :) Sitte SBF stretsi on hieno ja stretsi stretsi tik tok on hieno (ja varmaan meijän varmin stuntti ohjelmassa tällä hetkellä) Ja sitten vielä vika stuntti joka on rewind on tosi magee!!! ELI, kaikki on niinkun hienoja juttuja verrattuna SM-kisoihin jossa oli kaikki helpompaa....

Okei, tietty me ollaan myös kehitytty, eikä vois olettaa että tehään Samantasonen ohjelma ja ollaan kehitytty myös siinä, että meillä on toi yks ohjelma jo alla jonka päälle rakennetaan, eli myös sitä yhessä paristunt ohjelman tekemistä on jo siellä alla... Ja sitte toinen asia on myös se, että SM-kisoihin ku treenattiin ni siin oli esim. SM-karsintakisat välissä, jonka aikana ei sitte treenattu kauheesti ja sitä ennenkin oli tyyliin joku viikko jollon ei treenattu, eli nyt voidaan treenata paremmin ja kovemmin ja enemmän. Ja sitten kun se ohjelma oli niin helppo, ni aika usein treeneissä silti treenailtiin kaikkii muitakin juttuja kuten rewindiä ja puolvoltteja stretsiin ja tollasta ettei tylsistyttäis, eli se sen ohjelman treenaaminen ei ollu niin Fokusoitua, eli keskittynyttä siihen että SE ohjelma saatais menemääN! Ja sitten myös toisaalta monet noista jutuista nyt tossa ohjelmassa on myös sellasia että voidaan helpottaa sitten jos ne ei mee: esim puolvoltti cupieen tai vaan blokkiin, SBF blokkiin ja stretsi tai kässäri blokkiin!

Eli mietittiin että NYT on aika pusertaa kaikki mehut ja kaikki osaaminen irti Mijasta ja Mikasta seuraavan kahden viikon aikana ja kattoa että mihin me pystytään!
Me pyritään treenaamaan tosi paljon ja tosi hyvin niin, että treenataan noita juttuja esim. kaks juttua aina putkeen, eli ei mitään ihan vaan erikseen ja sitten tekemään ohjelman osia ja sitten joka treeneissä käymään läpi se koko ohjelma vaikkakin sitten tekis tauoilla. Mutta ettei tee mitään 'helpotettuna' vaan isketään tiukasti noihin Kaikkiin stuntteihin kiinni jotta voitais sitten saada ne. Treenataan niitä, Kesytetään ne, Otetaan ne omiksi, Analysoidaan, Ärsyynnytään, Kuvataan ja Analysoidaan lisää, Kuunnellaan kaikkien neuvoja ja Väsytään, mutta samalla työnnetään itteämme vielä vaan Eteenpäin ja Eteenpäin jotta opittais Tuntemaan ne stuntit ja Hallitsemaan ne samalla tavalla kuin tossi exin! Jottei niihin jää mitään sellasta epämääräistä että MIKSI toi meni noin vaan että

1. Tunnetaan se stuntti niin, että tiedetään MITÄ siinä pitäis tehdä

2. Tunnetaan omat liikeratamme ja vartalon tekemisemme niin, että tiedetään millon ollaan tehty sen stuntin vaatima liike oikein ja millon tehtiin jotain erilailla/väärin. Eli, että osataan sanoa että mistä epäonnistuminen johtu.

3. Ollaan itse vastuussa siitä mitä meijän vartalot tekee ja pyritään hallitsemaan liikkeet niin, että ne standartoituu (vakiintuu) sellasiks, että joka ikinen kerta toistetaan liike prikulleen samalla tavalla. Että se on ME jotka sitä stunttia hallitsee, eikä joku kummallinen kolmas voima nimeltään sattuma. (Tapahtuu usein, kun jengi sanoo että 'no nyt SE ei menny'. Ainahan on kyse vaan siitä, että kun se menee niin sen stuntin tekijät tekee jotain oikein ja kun ei mee, niin ne tekijät tekee sitten jotain ei-oikein, eli on kyse niistä henkilöistä jotka sitä stunttia tekee eikä mistään muusta 'stuntin hengestä' ;)) Sen lisäksi sitten

4. Opitaan nopeasti huomaamaan, jos liikkeen aikana tapahtuu jotain hassua ja reagoidaan siihen nopeasti oikealla tavalla niin, että voidaan vielä korjata se sen tilanteen/liikkeen aikana niin, ettei se ainakaan tule alas. Tää on sitä varten, että ihmiset ei oo robotteja ja aina on kuitenkin mahdollisuus, että jotain super friikkiä tapahtuu ;)

Nyt on kuus viikkoa aikaa mm-kisoihin. Siihen että me kisataan. Siis TÄNÄÄN on TASAN kuus viikkoa, sillä me kisataan torstaina. Kuukaus me halutaan tehä sitä ohjelmaa niin, että periaatteessa kaiken pitäis mennä, eli tässä on nyt seuraavat kaks viikkoa aikaa treenata noita stuntteja niin että niistä tulee varmat tai sitten ottaa pois. Se, että kaikki jutut periaatteessa menee tarkottaa sitä, että menee helposti kun tehään erikseen ja tuntuu varmalta. Ja että kun tehään ohjelmaan tai osiin niitä juttuja ni ei ehkä mee heti ihan puhtaasti mutta että ei oo mitään stunttia joka menee vaan 50% ajasta tai tippuu usein.

Eli, seuraavasta kahdesta viikosta tulee melko jännä koska me halutaan kauheesti pitää ne jutut tossa ohjelmassa!! Mutta samalla me tiedostetaan se, että kun puhutaan hyvästä suorituksesta siellä MM-kisoissa, ni kyse ei oo nyt enää siitä, että ollaanko me tarpeeksi hyviä taidollisesti, vaan siitä että saadaanko me tehtyä sellanen ohjelma joka on samalla tarpeeks kunnianhimonen mutta samalla varma. Eli onnistutaanko me myös ottamaan siitä ohjelmasta ne jutut tarpeeks aikasin pois vai tuleeko meijän isot egot vastaan siinä, että yritetään tehä liian vaikeita juttuja??? Ne on aina tosi vaikeita päätöksiÄ!! Mua jänskättää!!!!

Kuulemisiin! :)

3 kommenttia:

  1. toi 3. kohta on kyllä ihan supernerokas! ei sitä aina tule mietittyä, että sehän on oikeasti ihan itsestään (ja no koko stunttiryhmästä) kiinni, jos stuntti ei mene ninkuin pitäisi - vaikka sehän nyt periaatteessa on ihan itsestäänselvyys, heh :D aina kisojen jälkeen kuulee selittelyä miten jollain joukkueella oli huono tuuri, mutta tosiaan eihän mitään huonoa tuuria ole kun se riippuu vaan ihan siitä miten tekee!

    VastaaPoista
  2. eikös se ole "ällikällä lyötyjä"? ;)

    VastaaPoista