keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Day 23

Hyvää keskiviikkoa kaikille!

Nyt on enää puoltoista viikkoa karsintakisoihin ja ainaki facebookin status päivityksistä näkyy että jengi ei enää osaa niin hyvin keskittyä muihin asioihin (koulu, työ...)vaan kisajännitys ja innostus pukkaa jo päälle :) On myös mahtava iltasin kattoo samaisessa naamakirjassa kun tutut kiksittelee hyvin menneitä treenejä tai hyvin menneitä ohjelmiaan, itsekkin kyllä kuulun tähän joukkoon :)

Karsintakisat on mulle uus kokemus, sillä en oo ennen vielä koskaan kisannut tai valmentanut niissä sillä aikasemmin EM edustajien tai ICU kisaajien ei ole pitänyt osallistua karsintoihin... Eli on jännä kokea ekaa kertaa millanen fiilis siellä on kulissien takana! Ja ekaa kertaa nähdään kuukaus ennen SM-kisoja myös kaikki edustajat yhdessä, eli kunnon show on luvassa Tampereella!

Kun Funky Team Gorillaz on myös sitten kisaamassa puolentoista viikon päästä Tampereella, niin me vähennetään nyt paristunt treenailuja valmentajien pyynnöstä ja keskitytään joukkueen kanssa treenaamiseen ja täytyy kyllä myöntää että se on meidänkin mielestä viisas idea jotta sitten kisoissa on isku kunnossa ja fyysisesti jaksaa hyvin. Vähän jo tän päivän paristunt treeneistäkin huomas että ei oo niin hyvin ehtinyt palautua treenailuista ja että varsinkin se ohjelman loppu meni melko huonosti osaksi juuri sen takia! Mutta älkää rakkaat lukijat huolestuko!! hih, kyllä me vielä ainakin yhdet treenit tullaan pitämään ja jos ei sitten muuta niin jollain muulla tavalla tullaan teitä viihdyttämään jotta ainakin jatkuis tämä kahen updeitin viikkovauhti voimassa! :)

Mutta sitten kohta itse asiaan...sitä ennen vielä että mitä oltiin ajateltu ohjelmasta ENNEN day 23 treenejä: Jostain kumman syystä meillä oli ollu ongelmia nyt sen vaaka-stretsi jalanvaihdon kanssa ja vaikka se on joskus mennyt paremmin niin ohjelmaan kun se on niin lopussa ja sen rewindin jälkeen ni ei oo mennyt yhtään hyvän tuntusesti. Tän takia päätettiin nyt keskittyä siihen, että tehdään siinä nyt vaan torch (sivuttain libra) vaihto stretsiin tai libraan ja jätetään se vaaka pois. Harmittavaahan se on koska mun mielestä se vaaka on tosi kiva ja aluks meni niin hyvin, mutta kuitenkin kaikkein tärkein asia meille on se, että sillon kisapäivänä kaikki menee ohjelmaan kun vettä vaan ja me saadaan vaan keskittyä kiksittelyyn sen ohjelman aikana kun saadaan olla esiintymässä :) Tää ohjelma tietenkin vielä vähän elää niinkun ollaan aikasemmin mainittukin ja riippuen siitä että miten asiat tulee menemään niin just helpotetaan ja vaikeutetaan sitä ohjelmaa vielä...

Ja SITTEN itse treeneihin: Day 23 :) Ja se alko sitten sillä että mä olin TAAS huonolla tuulella! Se mun huono tuuli oli alkanu kaks päivää sitten ja jatku nytte kolmatta päivää jo ja mä olin ihan kummissaan. Kyllä se sitten aina välillä parani, mutta jotenkin olin tosi kireellä ja monet asiat ärsytti. Voi olla että se, että mulla oli koeviikko (tai niinkun kunnon yliopisto-opiskelijat sanois: tenttiviikko) ja oli ollut tosi kiireistä. Mutta onneks se ei kuitenkaan treenaamiseen vaikuta ja sainhan mä uuden lempinimenkin Mikalta: pippuri :D Se on sinäänsä aika hieno saavutus, koska se on ehkä yks ensimmäisistä lempinimistä mitä mulla on ikinä ollutkaan!! (ja mulla ei oo ollu muka lempinimee sen takia kun mun nimi on niin lyhyt, mutta sehän ei kyllä oo ollenkaan totta sillä usein lempinimet on ihan vaan jostain muusta tullu kun nimestä ja voi olla jopa pitempii kun oma oikee nimi! :))

No, treenit alotettiin niinkun aina hieman lämppäämällä perus stuntteja jotta päästäis stunttailu-vireeseen. Eli tehtiin tossi exi ja muutamat librat ja sitten mä innoistuin haluamaan koittaa kierrettä ylös suoraan libraan. Ollaan joskus koitettu niitä, mutta ennen kun meillä (mulla) oli ne suuret ongelmat kierre ylösmenon kanssa niin ei se sitten ainakaan onnistunu että mä vielä koittaisin jotain jalkaa alkaa siellä heittelemään! Kun mun ongelma oli siis että piti keskittyä siihen että ei lähe kiertää liian aikasin tai paljoo ja sitten kun pitäis keskittyä myös jalkoihin ni sihän siitä tulis yhtään mitään! No mutta super kivat uutiset on nytte sitten se, että kun ollaan tehty tota ohjelmaa ja siinä olevaa full-up cupieta (kierre vasemmalle kädelle) ni on samalla sitten kehittyny se full uppi ja kun ollaan tehty sitä puolvolttia suoraan libraan ja stretsiin ni mä oon myös oppinu ottamaan ne stuntit rauhallisemmin ja miettimään just sitä että 'tee rauhassa ihan loppuun asti se eka liike (puolvoltti, voltti, flikki tai full uppi tai mikä onkaan) ja vasta ihan ihan lopuks vedä jalka libraan tai stretsiin tai mikä onkaan'. Ja mageeta on siis se, että nyt kun koitettiin sitten kierrettä libraan ni sehän meni heti ekalla yrityksellä!! Ja videolla on full uppi suoraan stretsiin joka on mun mielestä IHAN SIKA MAGEE :) hih, ja se vielä menee niin smoothisti (eli siis luontevasti! :))

Eli tosi siistii on just SE, että kokoajan kehittyy paremmaks ja just että vaikka tekiskin vaan ohjelmaa ja sen stuntteja (ja ehkä jotai muitakin stuntteja...) niin myös ne stuntit jota ei treenaa ni kehittyy kun niis on samoja tekniikoita ja samoja ajatuksia taustalla! Wihuu, se on tosi siistii :D:D Ja aikoo olla jännää kun kisojen jälkeen päästään tekemään kunnolla kaikkii uusii stuntteja ni nähä että tuleeko ne nytten sitten jo paljon helpommin opittua kun ollaan muiden stunttien tekemisessä kehitytty!! Ja varmaan myös tullu kehitystä yhteisen ajotuksen kanssa kun ennen ei olla näin paljon stuntteja yhdessä tehtykään! Mutta siitä saadaan sitten tietoa SM-kisojen jälkeen :)

No, näiden alku yritysten jälkeen tehtiin siis ohjelmaa, eka tietty lämpättiin kaikki läpi ja sitten henkisesti valmisteltiin ittemme koko ohjelman tekemiseen! No... no ohjelma kerrat ei sitten niin hyvin mennykään! Ne näkyy siinä videolla ja ei niistä niin erikoista kommentoitavaa oo koska osaatte itsekin kattoa :) Positiivistä on se, että puolvoltti meni paremmin kun koskaan ohjelmaan (jäi sinne suoraan ylös) ja siihen on varmaan just vaikuttanu se kun ollaan treenattu siitä niin paljon vaikeempia versioita jo että se suoraan blokkiin (eli kahelle kädelle ja kahelle jalalle) saaminen ei oo kauheen hankalaakaan. Tänään tehtiin siihen ohjelmaan sitten myös ekaa kertaa niin, että käsilläseisontaa ennen ei pysähdytty maahan ja ainakin mun mielestä se on tosi hyvä lisäys siihen ohjelmaan sillä nyt se tulee niin paljon nopeemmin että on yllättävämpi ja kivemman näkönen! Se kun se käsilläseisonta tulee ylös niin vielä liikkuu pikkasen taakseppäin niin että Mika joutuu kävelee taakseppäin mutta onneks ei nyt enää niin paljon kun viime viikolla kun kuljettiin joku kymmenen metrii :D:D:D

No sitten negatiivisiin puoliin... ensinnäkin hävetti ihan pistää sitä videoo tohon noin kun ne 'tuplat' jota stretsistä tein oli mun mielestä rumia, hitaita propelleja ja kaukana sellasesta miltä toivoisin että ne näyttäis (nopeet kaks kierrettä, jalat yhdessä) ja nehän todellisuudessa ei ees ollu tuplii kun oli 1,5 kierrettä mahalleen... Mua tosi paljon harmittaakin ne kun en osaa sitä niin hyvin kun haluisin osata mutta silti ne meni ekstra huonosti nyt tänään! Osaisin kyllä paremmin vasemmalta jalalta oikeelle kun mä olin GS:ssässä jossa me seistiin aina vasemmalla jalalla ja pyörittiin oikeelle (niinkun tehtiin myös maajoukkueessa), niin se on se mun hyvä suunta, MUTTA eihän se ole mikään tekosyy ja faktahan on vaan se että nyt kun näätte ne tollasena niin voitte olla kikseissänne SM-kisoissa kun oon oppinu tekemään sen nättinä jopa loppuohjelmaan kun se heitto ei oo niin korkee :D:D:D ja sitten voitte huutaa Hyvä Mija ;)

Ja sitten se rewindi... heh, se on melko huvittavan näkönen myös tossa ekassa ohjelmassa!! No, kun huomattiin että hitsi vieköön, nyt ollaan jo ihan puhki ni päätettiin myös vaan raa'alla kädellä ottaa sekin siitä pois ja tehtiin sitten seuraavaan ohjelmakertaan vaan suora tossi libra. Ei tääkään vielä oo lopullinen päätös, mutta pakko sitä on helpottaa kun ei hyvin mee! Ja vaikke meillä ei sitä rewindiä siinä ohjelmassa oo niin me uskotaan että muut taidot on jo tarpeeks sillä tasolla ettei se yhen voltti ylösmenon poisto siitä ohjelmasta oo niin justiinsa tai alenna sitä ohjelman taso suuresti! Mutta tosiaankin, jos jutut menee hyvin ni tietty sitten taas lisätään sitä sinne :)

Huh, siinä oli 'pikkasen' tekstiä treeneistä numero 23, ja hei! Kiitos tosi paljon kaikille, jotka kommentoi niin innokkaasti meijän day 22 kirjotusta! Ihan mahtavaa oli lukea niitä! Ja suurkiitos kaikille jotka on vastannut meijän kyselyyn!! Ja edelleenkin jaksetaan kehottaa kaikkia vaan kommentoimaan lisää ja kyselemään asioita tai muuten vaan ottamaan yhteyttä! Hyvää tsemppiä kaikille vikoihin treeneihin ennen karsintakisoja, mutta vielä en toivota tsemppiä karsintakisoihin kyllä sillä sitä ennen kuulette vielä meistä! :)



Musiikki: Secret Dakota Ring - Broken Cars
PS: kertokaa kavereillennekin tästä blogista! ;)

9 kommenttia:

  1. mahtavaa! jatkakaa samaa malliin !:)

    VastaaPoista
  2. Toi voltti ylös stunttiin on joka videossa tosi matala. Ootte kyllä tosi hyviä.

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva blogi kun on niin realistinen, kerrotte hyvät ja huonot asiat! Ja te kehitytte tosi nopeasti ja opitte uusia juttuja, eihän teille löydy Euroopasta mitään vastusta!!!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista :D
    Pyrimme pitämään tekstin mahdollisimman realistisena ja mielenkiintoisena lukea ja seurata.
    Anonyymille joka huomasi voltin olevan matala, niin kyllä se maitohapot on ottanut viimeaikoina veroa tosta voltin korkeudesta. Tänään 3.11.10 treenasimme hieman omien Gorilla treenien lomassa rewindia (volttia) ja se meni erittäin mukavasti. Mahd. saadaan videoa siitä myös.
    Kiitos kommentista, muuten olisi tuo rewindin treenaus jääny vähemmälle :D

    VastaaPoista
  5. Upeeta! videot on iha sika hienoi:) Oonki nähny itse treenaillessa teijän harkkoja, miettin mitä varten treenaatte. No, nyt tuli sitten vastaus:)

    Jatkakaa samaan malliin:)

    T: FTC<3

    VastaaPoista
  6. Miksi oikein nauratte kun stuntti menee pieleen?? meille on ainakin opetettu että silloin pitää hävetä ja miettiä että missä on vika ja mikä meni pieleen? Ootte kyl himo hyvii!! <3

    VastaaPoista
  7. Tsemppiä myös Gorilloille karsintoihin! Oon menossa katsomaan kisoja.

    VastaaPoista
  8. Tsekatkaas nää paristuntit:
    http://www.youtube.com/watch?v=4sMc-p19FIk

    Aika erilaista ku cheerleading, mut ehkä toikin inspiroi :)Tsemppiä treenailuun!

    VastaaPoista
  9. Mika puntille !
    T: Beef

    VastaaPoista