torstai 25. marraskuuta 2010

Day 26

Mija:

Hei hei vaan :) Nyt siis pistetään aina tekstien eteen, että kumpi kirjottaa kun tuli sellanen pyyntö! ...ja onhan se melko järkevää kun kirjotetaan 'minä tätä ja minä tota' mutta teillä sitten kestää kauan selvitellä että kumpi on nyt kyseessä!? :D

Tässä karsintakisojen jälkeen on taas ollut melko hiljasta blogin kanssa... Anteeksi siitä, taas parannetaan toimintaa jotta jaksatte tulla tänne lukemaan! :) Se on ollu nytte sen takia että heti kisojen jälkeen oli taas kerääntyny kaikki tehtävät eikä päästy treenailemaan niin paljoa... (ja ok, mä myös hetkeks hävitin mun kameran jonka takii meiltä jäi yhet pikku-treenit kuvaamatta kun oltiin puoltuntii ennen treenejä tekee juttuja...)

Mutta nyt, niinkun Mika meni teille paljastamaankin, meijän tavote on tehä ne n. 40 puhdasta ohjelmaa ennen kisoja joten kiirettä pukkaa! Heh, eli taas haastettiin itteämme. Ja koska nyt se on kirjallisena, niin pitää tehä kaikkemme jotta saadaan se tehtyä!! Ja näissä treeneissä saatiin kerran tehtyy, ja viime viikolla meijän pikkutreeneissä tehtiin myös yks puhdas, joten vielä on 38 ohjelmaa jäljellä ja aikaa vaan vähän päälle 2 viikkoo... hmm... onkohan toi ees mahollista, se olis niinku 38 puhdasta 17 päivässä, eli vähän päälle kaks kertaa jos tehtäis ohjelmii joka päivä tästä eteenpäin... No, heh, katotaan miten käy :D

Mutta nyt siis Loistava Day 26!! nyt meijän ohjelma muokkautu lopulliseen muotoonsa mä luulen! Ja heti aluks sanon että ei pistetty sitä rewindii sinne vaikka jotkut on niin toivonu, sori :( Mutta vaihdettiin kumminki neljä juttua sieltä! Ne oli kolme vaikeutusta ja yks helpotus...tai kaunistus sillä vaihdettiin niin että tupla tulee vaa'asta stretsin sijaan :D Vaikeutuksia on että alun cupie tik tok (käden vaihto) meneekin libertyyn eli libbeen sen sijaan että mä olisin vaan paikoillaan. (Jos ette ymmärrä niin kattokaa videosta ja sitten pitäis tajuta!) ja sitten pistettiin loppuun jalan vaihto librasta stretsiin,jotta saadaan sinne ohjelmaan eri asentoja eikä vaan libroja kokoajan. JA: rumpusoolo: lisättiin alkupätkään MAHTAVA alastulo!! :D:D Se oli sellanen mitä koitettiin ekaa kertaa viime viikolla ennen treenejä ja nyt kuvattiin ja totta mooses, mun mielestä on kyllä magee :) No ainakin mageempi kun suora pompautus alas mikä siinä on aikasemmin ollu!Se alastulo on sellanen kärrynpyörä alas: Mika heittää mut librasta ylhäältä sivuttain, ottaa kiinni pääalaspäin kun mä oon X-asennossa ja sitten pyöräyttää mut sivulle maahan, jotta voi sitten jatkaa hyvin sinne puolvolttiin sieltä sivulta. Ja huhhuh... se on kyllä sellanen temppu että koitettiin ihan eka käsiltä ja pelotti ihan sikana!!! Pelotti et tulis jotenki huonosti alas ja Mikan kädet lipsahtais ja mä tulisin Tum! suoraan päälleni lattiaan!! No.. mut onneks ei kertaakaan menny ohi ja käytettiin aluks spotterii siinä edessä myös ottamaan kiinni! :) Videossa näkyy että eilen tehtiin sitä jo ohjelmaan ja ei oo tarkotus loppupeleissä hengaa niin kauaa siellä librassa käsilläseisonnan jälkeen, mutta nyt molempii vielä vähän kuumotti se alastulo ni annettiin siihen valmistautumiseen paljon aikaa! Mika sanoki että sitä pelotti mun vuoks... heh, vaikka mun näkemys tosta on taas se, että pojalla on se vastuu mut ottaa kiinni.. Ku paristuntteja tekee, ni siellä on vaan se yks poika alla ni jos se tytön tiputtais maahan, ni se olis melko suuri kolahdus sen ylpeydelle (jos vertaa tyttö stuntteihin ku siellä on alla esim kolme-neljä tyttöö ja se ei oo niin henkilökohtaista). Ja sen takia luotan siihen että jos poika uskoo että se pystyy sen tehä, ni kyl mä sen sitte myös teen....Okei, paitsi jos on uus poika ja mul ei oo sellasta luottoa vielä siihen että sen näkemys on realistinen :)

Mutta tänään tehtiin taas aika paljon juttuja erikseen ja tehtiin noita uusia juttuja niin että pikkuhiljaa lisättiin stuntteja ennen ja jälkeen ja vihdoinkin päästiin sitten tekemään sitä koko ohjelmaa, jota koitettiin vaan kolme kertaa tehdä... Yks, oisko ollu ensimmäinen kerta oli ihan kosahdus jossa flikki meni hyvin, mutta sen jälkee full up cupie heilu hurjasti ja saatika sitten siitä tuleva käden vaihto libraan! Siitä heiluminen jatku kässäriin, joka ei sitten menny ees ylös... No se eka kerta jäikin sitten siihen eikä ees jatkettu loppuun! No, se ei ole tietty mikään hyvä tapa tehä ja tietty yleensä jatkettais loppuun asti mut toi nyt meni vaan niin super huonosti ni tuli turhautuminen!

Toka ohjelma meni 'puhtaasti' eli silleen ettei tullu tiputuksia ja se on se, mikä laskettiin sitte puhtaaks. Mun mielestä kyllä toi puhdas termi on vähän hassu, pitäis ennemminki käyttää sitä, että kaikki meni, sillä puhdashan viittaa siihen että kaikki menis niinkun haluttais...koska oli siellä vielä parannettavaa: Kässäri tuli ylös blokkiin hartiatason kautta ja myös lopun FULLAROUND tuli tosi huonosti kiinni mut Mika jakso kuitenki pumppaa sen ylös! Kässäri meni kyllä mun mielestä ehkä kokonaisuudessaan huonosti näissä treeneissä kun vain muutaman kerran jäi ylös suoraan! ...mutta se yleensä ei oo kyllä kiinni siitä että millanen se vaihto on, vaan siitä että millälailla saadaan se kässäri tasaantumaan kun ollaan siinä asennossa. Kai se, että tehään sitä ennen se yhen käden libra ni vaikuttaa siihen että se lähti vielä vähän eritavalla! ...mutta working on it :D Toinen huonosti menny kohta oli lopun fullaround, joka sitte pilas meijän mahollisuudet toiseen puhtaaseen ohjelmaan näissä treeneissä! heh, se on menny niin hyvin, että ollaan ehkä jopa luotettu siihen liikaa ja Mika jo kiksitteli sitä että ohjelma meni niin hyvin jopa ennen ku se ohjelma oli loppunu :D:D ...ja se johtuu siihen että sen puolvoltin tultua ylös siin ohjelmassa ei oo enää mitään niin hankalaa meille että kaiken pitäis mennä!

Tuntu kyllä hieman rankemmalta se ohjelma ja se on varmaan myös sen takia että siel on se kädenvaihto vasemmasta cupiesta oikeen käden libbeen ja jos se hailuu ni se rankentaa sitä vaihtoa ja sitten sitä seuraavaa kässäriäkin! Ja kuten oon jo varmaan aikasemmin todennu, mitä paremmin ohjelman jutut menee silleen ettei niiden kanssa tarvi taistella ni sitä kevyemmältä se ohjelma tuntuukin!! Josta päästään tän viikon vinkkiin teille kaikille jotka tekee ohjelmia: Kun teette sitä ohjelmaa ja väsyttää tai tuntuu raskaalta, ni panostakaa super täysiä siihen hetkeen kun se stuntti menee ylös ja pakottakaa ittenne tekee se nopeesti, räjähtävästi ja oikein. Koska kun te siihen panostatte ni se ehkä menee hyvin ylös ja on paljon kevyempi kun jos nostatte esim. libran hieman hitaammin ku väsyttää, koska se sitte kostautuu siihen ylhäällä oloonki joka on rankempaa kun se ei oo niin hyvin siellä ja joutuu taistelee sen kokoajan ja sitte myös siihen alastuloon, sillä jos stuntti ei oo hyvin ylhäällä ni se alastulo ei oo niin lennokas ja joutuu panostaa siihen kiinniottoonkin paljon enemmän ja se tulee ehkä alemmaks kiinni ja on rankempi!! Eli hyvin ylös, ni se on oikeesti helpompaakin :):)

Huh...pikkasen tekstii! Ja muutes, se on aivan ihanaa että ootte kommentoinu että käytte paljon lukee tätä! Siitä tulee motivaatiota siihen että pitäis paljon updeittaa!! Se on mahtavaa jos kiinnostaa!!! :D:D Ja kiitti pikku-lillille meijän parin viime treenien kuvauksista :D:D (Huomaa selkeää parannusta day 25:sta 26:seen kun kamera ei enää heilu niin paljoo ;);) ...eli, harjotus auttaa! Ja sama stunteissa!!!

Kuulemisiin!!



Musiikki: Hedley - Bones Shatter (Never say Never)

sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Day 25

Mustelmaisia moikkauksia kaikille!

Vihdoin pääsimme tykittämään stuntteja omalla ajalla. Eli keskityimme viikon ennen karsintakilpailuja vain omiin GorillaZ treeneihin. Karsintakilpailut menivät loistavasti Gorillojen osalta. Eli saimme tehtyä puhtaan ohjelma, muutamaa eriaikaisuutta lukuunottamatta. Kaikki stuntit ja pyrtsit meni. Kiitos siitä kaikille Gorilloille ja valmentajille. Oli mahtavat kisat ja hieno reissu!

No niin pompataan asiaan eli day 25 paristunt treeneihin. Pidimme hieman kevyemmät treenit koska olin juuri toissapäivänä käynyt hierojalla. Hieronta jossa kävin ei ollut aivan tavanomainen (eikä härski) hieronta. Vaan lihaslukkojen ja hermopuristeiden avaaminen. Joka sattui aivan maan perk****sti! Kädet, kyljet ja alaselkä on aivan mustelmilla. Mutta käsiin tuli suunnttoman paljon liikkumatilaa. Eli kun mulla (mika siis) on ollut hieman ylävartalo (käsien lähinnä) venyvyyden kanssa ongelmia, niin hieronnassa (kidutuksessa) avattiin lihaslukot ja hermolukot. Ja ne ei ihan helpolla auennu. Vaan kyllä siinä Ville (hieroja) käytti kunnolla voimaa. Repi ja runnoi kädet ja selän auki. Voin kyllä myöntää että pitkästä aikaa pääsi muutama kyynel siinä käsittelyssä. Noh, anyway tästä syystä day 25 treenit olivat enemmänkin yksittäisten stunttien treenit. En uskaltanut lähteä koko ohjelmaa tekemään ettei paikat mene uudestaan jumiin.

Aloitimme normaali lämmittelyllä, eli perus tossi exit ja libet. Saatiin pikkuisen hikeä päälle. Päätimme hieman ajan puutteen takia vaan sitten tehdä yksittäin eri stuntteja tulevasta ohjelmasta. Ekana sitten oli flikki ylös blokkiin. Naps naps. meni ihan mukavasti. Tässä vaiheessa huomasin kuinka paljon omat kädet pääsivät liikkumaan, tossit ja stuntit tuntuivat hälyyttävän kevyiltä. Vaikka Mija sanoikin että on painava olo (Mijasta ei kyllä painavaa saa kirveeelläkään).
Jatkoimme full upin tekemistä suoraan vasemmalle cupieen ja tic toc oikea cupie siitä joustaa alas käsinseisonta josta joustaa suoraan blokkiin. Sekin meni ERITTÄIN hyvin. Jotain jompikumpi on tajunnut ko. stuntissa. Se nimittäin menee erittäin hyvin, koska saan haettua sen helposti niin että se jääv useinmiten ylös exi tasolle.

Noh, kyllä me pikkauisen kikkailtiinkin treeneissä. Saatiin nimittäin idea että koitetaan puolivolttia suoraan vaakaan. Damn! Se ei niin nätisti mennyt kuin sielumme silmin näimme. Mutta ei paniikkia. Koitimme jotain vieläkin eriskummallisempaa sen jälkeen. Teimme kokeilu mielessä vaaka tic tocin. Joka näyttää suht hassulta. Se ei niin nätisti myöskään mennyt, enkä ole pahemmin sitä missään nähnyt miten se pitäisi tehdä. Uutta yritystä kehiin kun seuraavana kerran treenataan. Tähän kohin loppui treeniaika, kun Mija oli sopinut että lähtee ,harvinaista kyllä, hieman aikaisemmin kisahallilta kotiin.
Teimme pienen sopimuksen Mijan kanssa. Pyrimme tekemään n. 40 kertaa puhtaan pariohjelman ennen SM kisoja. Pyrimme kuvaamaan ja kommentoimaan onnistumisia ja epäonnistumisia tänne mahdollisimman hyvin.

Kiitos jälleen kaikille jotka auttoivat ja spottasivat meidän treenailua.


Ja erityis kiitos kaikille blogimme lukijoille. Te motivoitte meitä treenaamaan ja onnistumaan. Kommentoikaa ja antakaa palautetta. Sana on vapaa :D

Videossa eka pikkasen materiaalii karintakisoista ja sitten myös melko niukasti day 25 treeneistä!

torstai 11. marraskuuta 2010

Day 24

Ylihuomenna on karsintakisat! Ja junnuille ylihuomisen huomenna! :) Tuntuu siltä että mitä ikinä tekeekään niin on hieman sellanen sähkönen ilmapiiri ja kaikki on jo melko innoissaan tulvasta viikonlopusta ja Tampereen matkasta! :)Meillä on gorilloilla vielä yhdet treenit ennen kun huomenna viideltä suuntaamme nokan, bussit, energian ja olemassaolomme kohti Tamperetta!

Kuten eilen lupailtiin, niin me päästiin kun päästiinkin vetämään pikkaset paristunt treenit eilisten omien treenien alle ja voi että mitkä treenit olikaan! Ensinnäkin taas suurkiitos Mimalle, meijän mahtavalle motivaatio-kuvaajalle, joka on kuvannu meijän treenejä jo monesti ja eilen annettiin sitten luovat kädet kuvakulmien kanssa ja kyllä tulikin hauska videO! Kelattiin että otettiin melko paljon kuvamateriaalia, jotta en enemmän katottavaa näin ennen kisoja jos ei jaksa muuta kun cheerleadingiä miettiä :D Joten nyt se on joku vähän päälle viis minuuttinen se viteo ;) Ja siinä näkyy varmaan treenien alusta tasan kaikki mitä tehtiin ohjelmiin asti et ku lämpättiin jutut eka! Ja sitte vielä aika paljon ekstroja jotka ei liity ehkä meijän stunttaamiseen niin seleesti ;)

Täytyy kyl sanoo et kaikki tuntu tosi hyvältä! Varmaan sekin että on saanu vähän levättyä niin ei vaan pelkästään näy siinä omien treenien paremmin menemisessä vaan myös parisarjan jutut meni paremmin :) Aluks lähettiin ihan perusstuntteja lämppäämään ja taas virittymään stuntti mielentilaan ja tehtiin tossi exi ja käsien kautta libbe. Tän jälkeen sitten siirryttiin cupieen ja full up cupieen! Mä olin kattellu näitä videoita täältä blogista ja tullu siihen tulokseen että se full up vasen cupie joka siinä ohjelmassa on ei oo ollu niin siisti kun vois olla kun vähän liikaa vielä työntelen sitä pyörimään niin että hartiat lähtee vähän pois linjasta. No mutta todistusaineistona siitä toimi vielä videot ja kun pysäytin juuri esim. day 23 videon juuri siihen kohtaan kun olin tehny käsityönnön mikan ranteista ni huomasin selkeesti että kädet oli ihan liian pitkällä ristiin, kun niinkun aikasemmassa teksteissä kirjotin kun se alunperin parani niin tarkotus oli että oikee käsi on oikeen reiden edessä ja vasen vasemman! No, sitte kun sitä ajattelin ja tehtiin eka full up cupie niin JUMATSUIKA se olikin sitten tosi hyvä :D:D Se oli tosi kivaa!! No nyt ku kattoo noita viteoita ni ei se nyt ihan siihen ohjelmaan parantunu kun en sitten enää muistanu sitä miettiä, mutta se on sitten ehkä ens kerran tavote! :)

Tänään jatkettiin sitten sillä ohjelmalla jossa oli rewind poissa ja myös ilman vaaka-stretsi tick tockia ja se olikin aika kivaa kun sitten se loppuosa on tosi helppo puolvoltin jälkeen! Tietty täytyy sitten kattoa että lisätäänkö sinne jotain vielä ennen sm-kisoja, sillä tänään kun tehtiin kaks ohjelmaa niin toinen meni niin että kaikki meni ja ekassa tippu puolvoltti muttei muuta :) Yllättävää oli myös se, ettei se ollu ees kauheen raskaan tuntusta kummallekaan! Et tehtiin ohjelma ja sitten oli hengästyny ja oli kiva ottaa taukoo, mutta Mikakin hehkutteli sitä kuinka nopeesti siitä sitten palautu ja halus tehä uudestaan ja energiaa riitti! Et aina välillä on just hyvä muistaa että lepo on melko tärkeetä :):)

Sitten kaks uutta juttuu jota tän päivän treeniin kuulu oli et tehtiin kovalla (parketilla siis) ni koko ohjelmaa, eli myös sitä flikkii ylös! Aikasemmin oltiin ajateltu ettei voi tehä mutta... no, heh, pystyhän sen ihan hyvin :D Se lähti oikeestaan siitä et Mika halus kovin tehä ja ajatteli et voiskohan sen tehä vaan sitten niin että mä teen takaperin siltakaadon ja se siitä sitten heittää mut ylös (ni sillon ei tulis kovaa iskuu ranteille..) Mut, hehe, sitten kun sitä koitin niin se ei menny hyvin kun en ollu kokonaan jaksanut lämpätä loppuun ja päädyin et mielummin vaan teen sen flikin kun siinä ei tarvi selkää taittaa kyllä niin paljon ollenkaan ! Ja sitten tästä lähtien siis voidaan se aina sinne tehdä, jihuu!! :):)

Ja toinen uus juttu oli se, joka ei kyllä vielä ihan sinne ohjelmaan myöskään puolvoltin kanssa päätyny, että kun teen flikin ja puolvoltin ni teen käsityönnön loppuun mutta jotta se näyttää siistimmältä ja viimeistellymmältä ni kun tuun ylös kiinni ni vedän kädet alas. Se on parempi meijän mielestä ni näyttää vielä tiukemmalta ja on selkeesti se 'blokki' asento :)

Muita huomioita treeneistä on ainaki se, että oli mageeta kun nyt se alkaa menee tosi paljon paremmin se kässäristä vaihto seisaalteen silleen että vaikkei ihan suorille käsille pysähtyiskään niin ainakin selkeesti ei kertaakaan näissä treeneissä tullu hartiatasolle asti, ni se on siistii!! :) Ja sitten kun kokeiltiin juttuja niin mä sain myös pikkasen paremmin tehtyy sitä tuplaa.. heh, no ei ainakaan tullu mahalleen, mutta vielä ohjelmaan näytti aika hirveeltä! Mut meil on se Mikan kanssa oman joukkueen ohjelmassakin ja ollaan sitä pikkasen tehty ja ollaan saatu kyllä tosi hyviäkin jo tehtyy... nyt vaan pitää saada niin että se menee aina hyvin! Tärkeimpänä pointtina siinä on se, että ei pidä tehä mitään liikaa ylävartalolla vaan pitää vaan tiukka kuppi ja pyörittää se jaloilla niin että kaikki pyörii samaan aikaan! Sekin on tollanen asia jossa on vaan niin monta asiaa mietittävänä että erikseen menee paremmin kun sitten sillon kun ei oo saanu miettii just ennen kun sitä tekee! ...Onneks on SM-kisoihin meil kyl viel kuukaus!! :):)

Ohjelmien jälkeen siellä on sellanen yllätetty puheosio, kun haluttiin toivottaa kaikille tsemppii karsintakisiohin! mika ei vaan ihan ollu siinä vielä messissä, mutta suuresti halutaan molemmat toivottaa kaikille tsemppiä ja toivotaan että kaikilla menee ohjelmat niin että saadaan oikeesti näyttää mitä ollaan treenattu! :D

Sitten meil oli sen jälkeen kun tehtiin ne ohjelmat ni vielä pikkasen aikaa ja puhtia ja tehtiin vielä rewindeja muutama ja sitten puolvolttia cupieen... Rewindi meni jo taas paremmin ja jatketaan sen treenausta silleen että toivottavasti voitais ehkä vielä pistääkin se SM-kisoihin, mutta katotaan nyt :D:D Sitten siellä on vielä hupi osio, jossa tehään esim cupie ilman että mä käytän siinä tossissa käsiä ja sitten myös video klippi meijän jengiläisistä chriccestä ja Tuomas aka Jürgenistä jotka jatkaa tätä hauskaa 'ei käsiä' treeniä ;) Videossa vierailee myös Henri Haukkovaara aka. Haukkis tekemässä hyppyjä ja myös tsemppaamassa kaikkia kisoihin ja sitten innostuttiin jopa voltteja heittelemään ja muuta! :)

KIITOS KIITOS KIITOS kaikille siitä että ootte käynyt lukee meijän blogii ja varsinkin siitä että ootte niin ahkerasti jaksanut kommentoida nytten! Se, jos ollaan motivoitu jotain treenaamaan paremmin on mahtavaa ja kyllä tää blogin kirjottaminen motivoi meitäkin enemmän kun tietää ettei voi reeneis sluibata koska sitten siitä pitäis myös kertoo teille ;) ;) Ni on mahtavaa jos toimii molemmin päin!!!

Eipäs tässä kauheesti muuta kyllä, nyt pitää mennä ostelemaan vielä glitterii, ripsaria ja eväitä kisoja varten sekä varmistaa että kamat on pakattu kun ite ainakin joudun lähtee huomenna suoraan koulusta bussille!! Eli vielä kerran, super tsempit kisoihin, nähdään Tampereella ja ehkä jos saadaan kuvattua jotain kivoja stuntteja tai muita joukkueita (niiden luvalla tietty) ni voidaan jopa tehä joku Karsintakisa ekstra! Eli hei, jos näätte meitä kisoissa ni tulkaa ihmeessä sanomaan moi ja voidaan jopa kuvata teijän terkut videolle ja pistää ne tänne blogiin, sehän olis supermageeta!!! :) :D Heissan ja toivottavasti nautitte vähän tällasesta rönsyilevästä videostakin :D




Musiikki:
Race the Sun - Vanity Score
Hoobastank - My Turn

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Sanakirja lisätty!

Nyt ei ole viikkoon kuulunut mitään, kun ei olla parisarjaa varten treenailtu kun ollaan keskitytty tähä oman joukkueen toimintaan. Viime keskiviikon jälkeen meillä onkin ollut treenit torstaina, perjantaina ja lauantaina, sunnuntaina oli kenraaliharjoitus ja sitten taas maanantaina oli treenit. Kenraali meni hyvin ja oli tosi kiva kun siellä oli paljon ihmisiä kattomassa ja kyllä sitä jo oottaa että päästäis sinne kisoihin näkee mitä kaikki muut on saanut aikaan ja ite esiintymään :)
Nyt on sitten siis enää kolme ja joillakin neljä päivää kisoihin!!
Mutta kun ei olla treenattu ni se on kyllä näkyny hyvin siinä että on jaksanut tehä sitä oman joukkueen ohjelmaa tosi paljon paremmin ja se meneekin nyt niin hyvin että on kiva ettei tarvi mistään stressata. Jännä juttu on,että vaikka uskookin siihen että omat jutut aikoo mennä kun ne osaa, ni silti mua ainakin aikoo jännittää tosi paljon ennen kun mennään kisaamaan...aina se jännittää sikana!! Mut kai se on vaan hyvä :) Tylsäähän siitä tulis jos ei jännittäis!

Mutta siis tässä on teille kuitenkin vähän informaatiota että What's going on ja että miksi ei ole tullut updeittejä! :) Nyt ollaan kauheesti kuitenkin mietitty tätä blogia kun ei olla päästy treenaamaan ja sitä miten sitä vois parantaa. On jo pitkään ollu ajatuksena että lisättäis sellanen terminologia sivu jossa selitetään kaikki sanat mitä käytetään kun on niin paljon eri termejä ja sitten varsinkin kun paristuntteja tehdessä on ihan eri sanat kun taas tyttöstunttea tehdessä, niin kai se on tarpeellista. Aluks aina kirjotettiin esim. full up (kierre ylös) ja pyrittiin selittämään kaikki juurtajaksain, mutta kyllä se kirjottajalle ja myös niille lukijoille jotka lukee joka tekstin ni tulee tylsäks aina selittää/lukee noi termit. Niin nyt ei enää tarvi tehä mitään muuta kun lukea vaan tekstiä ja jos ei jotain sanaa/termiä ymmärrä ni klikata tota Sanakirja sivua ja kattoa jos se olis siellä!! Ja oikeestaan voipi olla niinkin ettei me enää olla niitä sanoja ees selitetty kun ajatellaan että selitettiin siinä day 1-day 7 aikaan niitä perussanoja! Mutta koska ei voida olettaa että kaikki uudet lukijat lähtee aina alusta asti liikkeelle niin here we go, Nyt ei tarvikaan :)

Voi olla ettei me olla ajateltu kaikkia sanoja ja voi olla että jotku selitykset on vähän hupsuja, mutta toi on ainakin alku! Tarkotuksena olis sitten vielä lisätä videoita/kuvia sinne selventämään asioita. Kirjottakaa ja kertokaa meille jos tulee mieleen jotain muita termeja jota ollaan käytetty ni tietenkin lisätään ne tonne myös!!

Ja sitten vielä että ollaan kuitenkin tänään menossa vähän stunttailmeaan ennen treenejä ja koittamaan ohjelman jutut läpi jotta ei se ohjelma ihan kokonaan unohdu, joten saatte vielä updeitin viikonlopuksi jos kaikki menee hyvin ja ollaan ahkeria ja kirjotetaan se ennen kun lähetään perjantaina tampereelle!!

Siihen asti moi!! :)

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Day 23

Hyvää keskiviikkoa kaikille!

Nyt on enää puoltoista viikkoa karsintakisoihin ja ainaki facebookin status päivityksistä näkyy että jengi ei enää osaa niin hyvin keskittyä muihin asioihin (koulu, työ...)vaan kisajännitys ja innostus pukkaa jo päälle :) On myös mahtava iltasin kattoo samaisessa naamakirjassa kun tutut kiksittelee hyvin menneitä treenejä tai hyvin menneitä ohjelmiaan, itsekkin kyllä kuulun tähän joukkoon :)

Karsintakisat on mulle uus kokemus, sillä en oo ennen vielä koskaan kisannut tai valmentanut niissä sillä aikasemmin EM edustajien tai ICU kisaajien ei ole pitänyt osallistua karsintoihin... Eli on jännä kokea ekaa kertaa millanen fiilis siellä on kulissien takana! Ja ekaa kertaa nähdään kuukaus ennen SM-kisoja myös kaikki edustajat yhdessä, eli kunnon show on luvassa Tampereella!

Kun Funky Team Gorillaz on myös sitten kisaamassa puolentoista viikon päästä Tampereella, niin me vähennetään nyt paristunt treenailuja valmentajien pyynnöstä ja keskitytään joukkueen kanssa treenaamiseen ja täytyy kyllä myöntää että se on meidänkin mielestä viisas idea jotta sitten kisoissa on isku kunnossa ja fyysisesti jaksaa hyvin. Vähän jo tän päivän paristunt treeneistäkin huomas että ei oo niin hyvin ehtinyt palautua treenailuista ja että varsinkin se ohjelman loppu meni melko huonosti osaksi juuri sen takia! Mutta älkää rakkaat lukijat huolestuko!! hih, kyllä me vielä ainakin yhdet treenit tullaan pitämään ja jos ei sitten muuta niin jollain muulla tavalla tullaan teitä viihdyttämään jotta ainakin jatkuis tämä kahen updeitin viikkovauhti voimassa! :)

Mutta sitten kohta itse asiaan...sitä ennen vielä että mitä oltiin ajateltu ohjelmasta ENNEN day 23 treenejä: Jostain kumman syystä meillä oli ollu ongelmia nyt sen vaaka-stretsi jalanvaihdon kanssa ja vaikka se on joskus mennyt paremmin niin ohjelmaan kun se on niin lopussa ja sen rewindin jälkeen ni ei oo mennyt yhtään hyvän tuntusesti. Tän takia päätettiin nyt keskittyä siihen, että tehdään siinä nyt vaan torch (sivuttain libra) vaihto stretsiin tai libraan ja jätetään se vaaka pois. Harmittavaahan se on koska mun mielestä se vaaka on tosi kiva ja aluks meni niin hyvin, mutta kuitenkin kaikkein tärkein asia meille on se, että sillon kisapäivänä kaikki menee ohjelmaan kun vettä vaan ja me saadaan vaan keskittyä kiksittelyyn sen ohjelman aikana kun saadaan olla esiintymässä :) Tää ohjelma tietenkin vielä vähän elää niinkun ollaan aikasemmin mainittukin ja riippuen siitä että miten asiat tulee menemään niin just helpotetaan ja vaikeutetaan sitä ohjelmaa vielä...

Ja SITTEN itse treeneihin: Day 23 :) Ja se alko sitten sillä että mä olin TAAS huonolla tuulella! Se mun huono tuuli oli alkanu kaks päivää sitten ja jatku nytte kolmatta päivää jo ja mä olin ihan kummissaan. Kyllä se sitten aina välillä parani, mutta jotenkin olin tosi kireellä ja monet asiat ärsytti. Voi olla että se, että mulla oli koeviikko (tai niinkun kunnon yliopisto-opiskelijat sanois: tenttiviikko) ja oli ollut tosi kiireistä. Mutta onneks se ei kuitenkaan treenaamiseen vaikuta ja sainhan mä uuden lempinimenkin Mikalta: pippuri :D Se on sinäänsä aika hieno saavutus, koska se on ehkä yks ensimmäisistä lempinimistä mitä mulla on ikinä ollutkaan!! (ja mulla ei oo ollu muka lempinimee sen takia kun mun nimi on niin lyhyt, mutta sehän ei kyllä oo ollenkaan totta sillä usein lempinimet on ihan vaan jostain muusta tullu kun nimestä ja voi olla jopa pitempii kun oma oikee nimi! :))

No, treenit alotettiin niinkun aina hieman lämppäämällä perus stuntteja jotta päästäis stunttailu-vireeseen. Eli tehtiin tossi exi ja muutamat librat ja sitten mä innoistuin haluamaan koittaa kierrettä ylös suoraan libraan. Ollaan joskus koitettu niitä, mutta ennen kun meillä (mulla) oli ne suuret ongelmat kierre ylösmenon kanssa niin ei se sitten ainakaan onnistunu että mä vielä koittaisin jotain jalkaa alkaa siellä heittelemään! Kun mun ongelma oli siis että piti keskittyä siihen että ei lähe kiertää liian aikasin tai paljoo ja sitten kun pitäis keskittyä myös jalkoihin ni sihän siitä tulis yhtään mitään! No mutta super kivat uutiset on nytte sitten se, että kun ollaan tehty tota ohjelmaa ja siinä olevaa full-up cupieta (kierre vasemmalle kädelle) ni on samalla sitten kehittyny se full uppi ja kun ollaan tehty sitä puolvolttia suoraan libraan ja stretsiin ni mä oon myös oppinu ottamaan ne stuntit rauhallisemmin ja miettimään just sitä että 'tee rauhassa ihan loppuun asti se eka liike (puolvoltti, voltti, flikki tai full uppi tai mikä onkaan) ja vasta ihan ihan lopuks vedä jalka libraan tai stretsiin tai mikä onkaan'. Ja mageeta on siis se, että nyt kun koitettiin sitten kierrettä libraan ni sehän meni heti ekalla yrityksellä!! Ja videolla on full uppi suoraan stretsiin joka on mun mielestä IHAN SIKA MAGEE :) hih, ja se vielä menee niin smoothisti (eli siis luontevasti! :))

Eli tosi siistii on just SE, että kokoajan kehittyy paremmaks ja just että vaikka tekiskin vaan ohjelmaa ja sen stuntteja (ja ehkä jotai muitakin stuntteja...) niin myös ne stuntit jota ei treenaa ni kehittyy kun niis on samoja tekniikoita ja samoja ajatuksia taustalla! Wihuu, se on tosi siistii :D:D Ja aikoo olla jännää kun kisojen jälkeen päästään tekemään kunnolla kaikkii uusii stuntteja ni nähä että tuleeko ne nytten sitten jo paljon helpommin opittua kun ollaan muiden stunttien tekemisessä kehitytty!! Ja varmaan myös tullu kehitystä yhteisen ajotuksen kanssa kun ennen ei olla näin paljon stuntteja yhdessä tehtykään! Mutta siitä saadaan sitten tietoa SM-kisojen jälkeen :)

No, näiden alku yritysten jälkeen tehtiin siis ohjelmaa, eka tietty lämpättiin kaikki läpi ja sitten henkisesti valmisteltiin ittemme koko ohjelman tekemiseen! No... no ohjelma kerrat ei sitten niin hyvin mennykään! Ne näkyy siinä videolla ja ei niistä niin erikoista kommentoitavaa oo koska osaatte itsekin kattoa :) Positiivistä on se, että puolvoltti meni paremmin kun koskaan ohjelmaan (jäi sinne suoraan ylös) ja siihen on varmaan just vaikuttanu se kun ollaan treenattu siitä niin paljon vaikeempia versioita jo että se suoraan blokkiin (eli kahelle kädelle ja kahelle jalalle) saaminen ei oo kauheen hankalaakaan. Tänään tehtiin siihen ohjelmaan sitten myös ekaa kertaa niin, että käsilläseisontaa ennen ei pysähdytty maahan ja ainakin mun mielestä se on tosi hyvä lisäys siihen ohjelmaan sillä nyt se tulee niin paljon nopeemmin että on yllättävämpi ja kivemman näkönen! Se kun se käsilläseisonta tulee ylös niin vielä liikkuu pikkasen taakseppäin niin että Mika joutuu kävelee taakseppäin mutta onneks ei nyt enää niin paljon kun viime viikolla kun kuljettiin joku kymmenen metrii :D:D:D

No sitten negatiivisiin puoliin... ensinnäkin hävetti ihan pistää sitä videoo tohon noin kun ne 'tuplat' jota stretsistä tein oli mun mielestä rumia, hitaita propelleja ja kaukana sellasesta miltä toivoisin että ne näyttäis (nopeet kaks kierrettä, jalat yhdessä) ja nehän todellisuudessa ei ees ollu tuplii kun oli 1,5 kierrettä mahalleen... Mua tosi paljon harmittaakin ne kun en osaa sitä niin hyvin kun haluisin osata mutta silti ne meni ekstra huonosti nyt tänään! Osaisin kyllä paremmin vasemmalta jalalta oikeelle kun mä olin GS:ssässä jossa me seistiin aina vasemmalla jalalla ja pyörittiin oikeelle (niinkun tehtiin myös maajoukkueessa), niin se on se mun hyvä suunta, MUTTA eihän se ole mikään tekosyy ja faktahan on vaan se että nyt kun näätte ne tollasena niin voitte olla kikseissänne SM-kisoissa kun oon oppinu tekemään sen nättinä jopa loppuohjelmaan kun se heitto ei oo niin korkee :D:D:D ja sitten voitte huutaa Hyvä Mija ;)

Ja sitten se rewindi... heh, se on melko huvittavan näkönen myös tossa ekassa ohjelmassa!! No, kun huomattiin että hitsi vieköön, nyt ollaan jo ihan puhki ni päätettiin myös vaan raa'alla kädellä ottaa sekin siitä pois ja tehtiin sitten seuraavaan ohjelmakertaan vaan suora tossi libra. Ei tääkään vielä oo lopullinen päätös, mutta pakko sitä on helpottaa kun ei hyvin mee! Ja vaikke meillä ei sitä rewindiä siinä ohjelmassa oo niin me uskotaan että muut taidot on jo tarpeeks sillä tasolla ettei se yhen voltti ylösmenon poisto siitä ohjelmasta oo niin justiinsa tai alenna sitä ohjelman taso suuresti! Mutta tosiaankin, jos jutut menee hyvin ni tietty sitten taas lisätään sitä sinne :)

Huh, siinä oli 'pikkasen' tekstiä treeneistä numero 23, ja hei! Kiitos tosi paljon kaikille, jotka kommentoi niin innokkaasti meijän day 22 kirjotusta! Ihan mahtavaa oli lukea niitä! Ja suurkiitos kaikille jotka on vastannut meijän kyselyyn!! Ja edelleenkin jaksetaan kehottaa kaikkia vaan kommentoimaan lisää ja kyselemään asioita tai muuten vaan ottamaan yhteyttä! Hyvää tsemppiä kaikille vikoihin treeneihin ennen karsintakisoja, mutta vielä en toivota tsemppiä karsintakisoihin kyllä sillä sitä ennen kuulette vielä meistä! :)



Musiikki: Secret Dakota Ring - Broken Cars
PS: kertokaa kavereillennekin tästä blogista! ;)