perjantai 30. heinäkuuta 2010

Day 7: vasta tulossa....

Day seittemää ei saatukaan kasaan tänään perjantaina koska Mikan piti valitettavasti jäädä töihin ysiin asti. Sunnuntaiksi olikin kaavailtu sitten viikon toiset treenit, joten sillon sitten on vasta day 7. Huomenna ei voida myöskään ottaa aikataulua kiinni sen takia koska paristunttimme lihakset(mika) ja aivot (nico) esiintyy Kotkan meripäivillä Pellehyppyjen merkeissä! Mutta no hätä, sunnuntaina sitten treenataan kahta kovemmin ja ainakin tauko on tuonut sitten vielä lisäinnostusta!!

tiistai 27. heinäkuuta 2010

Stunt Fest (Day 6)

Yeah! Nyt saadaan laitettua info Stunt Fest stuntti sessioista pikkuisten kirjautumis ongelmien jälkeen. Mija oli vahingossa vaihtanut blogin salasanan, joten en aikasemmin päässyt päivittämään tekstiä. But no worries, nyt on kaikki hyvin.

Elikkäs asiaan. Kuudennen päivän treenit pidettiin hietsussa, valtaisaa suosioita keränneen Stunt Fest tapahtuman yhteydessä. Tapahtuman aikana kaikki stunttailivat ja kikkailivat uusia ja näyttäviä asioita. Joten miksi emme mekin :D Aloitimme aivan perus stunteilla jotka menivät suhteellisen nappiin. Rupeaa olemaan melko varmaolo monen perus stuntin kanssa.

Stunt Festin henkeen osallistuimme moneen leikkimieliseen kilpailuun, joka hyvässä mielessä katkaisi intensiivisen treenaamisen. Kilpailuina oli mm. libbe kilpailu (tarkoituksen pitää liberty ylhäällä mahdollisimman pitkään), nopein olkapäille kiipeäminen, Kaepa cheerkengän pituusheitto. Kengän heitto kilpailussa koettiin melkoisia kauhun hetkiä kun vuoroon astuivat sekajoukkueen mieskilpailijat + Minette (myös gorilloista). Kauempana istuneet sivusta katsojat joutuivat tulilinjalle kun kenkiä rupesi lentelemään. No loukkaantumisilta kuitenkin vältyttiin ja kilpailun voitti Mika "Hevi" Oksanen joka tempaisi kengän ainakin 10000000m päähän. Nico meidän kunnioitettu valmentaja käytti minun kenkää, jossa varpaiden kohdalla on tyylikäs ilmanvaihto aukko (toisin sanoen kenkä on rikki ja ruma). Nico tempaisi sen melkoisen lähelle Hevin tulosta mutta jäi niukasti hopealle. Saas nähdä joutuukohan sitä kohta hankkimaan uudet treeni kengät.

Noh, mutta takaisin aiheeseen eli stuntteihin. Välittömästi kilpailujen jälkeen rupesimme treenaamaan puolivolttia joka toisella yrittämällä meni kuin menikin ylös. Stuntti vaatii vielä kuitenkin suunnattomasti treeniä. Puolivoltin jälkeen kasasimme spotterit ja kikkailimme ensimmäisen päivän yllätys stuntin kanssa. Eli strech full around. Päätä sain ainakin minä hakata seinään kun en vain saanut käsiäni oikein, eli stuntti ei vain pysynyt ylhäällä. No, eipä hätää, päätin väkisin että pidän viimeisellä yrityksellä stuntin ylhäällä. Ja niinhän se pysyikin. Tuli hyvä fiilis :D

No päätimme myös koittaa jotain uutta stunttia. Pikkuisen pohdinnan jälkeen päädyimme yhdistämään perus stuntin vaativampaan ja tuloksen tuli low to high full around vasemmalta libelta oikealle. Ja BOOM, se onnistui. Joten check check uusi stuntti tällekin päivälle.

Kaikin puolin Stunt Fest kokonaisuus oli mahtava ja suuri kiitos tilaisuuden järjestäneelle seuralle eli Funky Teamille. Ja kaikille jotka meitä spottasivat ja auttoivat... Seuraavat treenit on vasta perjantaina (30.7.) kun Mija on lomalla Katinkullassa, joten siihen asti 'lepäilyä', eli mieletöntä salilla käymistä.
Stay tuned!!!!!!



Videossa on aluksi pari meidän stunttia: Aluksi tossi vasen stretchi ja full around stretchissä, sen jälkeen tossi vasen vaaka ja tick tock (jalanvaihto) oikeaan stretchiin, tämän jälkeen tää meijän uusi stuntti: Low to high full-around vasemmalta jalalta ja sitten vielä kerran tossi vasen stretchi ja full-around stretchissä!

Ps"muistakaa kommentoida ja kertoa mielipiteitä. Risuja ja ruusuja otetaan vastaan"

perjantai 23. heinäkuuta 2010

Day 5

Torstaina treenattiin kisiksellä (Töölön Kisahalli) ja teemana oli taas sitten perus stuntit. Perus stuntit on siis sellasia helpompia stuntteja jotka pitää ekana osata ennen kun treenaa vaikeampia. Meijän tarkotuksena on treenata n. kolme kertaa viikossa, joista yhdessä tehdään eniten vaikeita ja uusia juttuja ja joihin tarttee paljon spottereita (Kavereita jotka varmistaa että päällinen ei mätkähdä maahan jos pohja ei jostain syystä saiskaan sitä kiinni :) ja yhdessä treenissä treenataan vaan sellasia perus stuntteja jota jo osataan hyvin ja hiotaan täydellisiks niin ettei tuu askeltakaan mihinkään suuntaan ja että menee saman lailla vaikka kymmenen kertaa putkeen. Tarkotuksena on tietty sitten loppupeleissä kun aletaan rakentamaan kisaohjelmaa niin saada niistä vaikeemmistakin jutuista sellasia :)

Nää torstain treenit ei alkanu mun (Mijan) puolelta mitenkään mahtavasti kun bussiin istuuduttuani huomasin että kameran muistikortti oli jääny kotiin! Jotta meijän lukijat ei joutuis vaan lukemaan meijän treeneistä vaan sais jotain video matskuu myös, ni päätin mennä sitten ostamaan uuden muistikortin ja pääsin useiden kömmähdysten kautta kisikselle varttia yli seittemän.. JA SITTEN se muistikorttikaan ei suostunut aukemaan sieltä boksistaan missä se oli myyty ! Mutta onneks Eetu (Eeva Jokela, Helsinki Angels) oli siinä hengaamassa ja ihanana enkelinä auttoi repimään boksin auki kun mä vaihdoin kenkiä :) Kiitos EETU!!

Treenit kun alko, vaikka vähän myöhässä alkokin, ni oli tuottavat. Aluksi me videoitiin sellanen perus paristunt video, joka sitten lisätään tollaselle toiselle sivulle jonka otsikko on 'paristuntit?'. Se on niitä varten jotka ei ehkä oo niin tietoisia cheerleadin lajista, ja myös ihmisille jotka on tietoisia lajista mutta ei ehkä niistä termeistä mitä seka-cheerleadingissä käytetään tai funky teamissä, mutta toi varmaan selkeyttää sitten pikkasen :) Ekaa kertaa koitettiin myös pistää musiikkia tohon videoon, en kyllä vielä tiiä että mistä saadaan ne videon äänet sitten pois että ne vielä kuuluu taustalla!

Videossa on ensin tossi käsille ja sitten exi, takaisin käsille ja libbe, takaisin käsille ja stretsi, takaisin käsille ja cupi, ja takaisin käsille ja torchi. Hauska juttu oli että kun päätettiin että tehään tollanen video perusstunteista ni huomattiin että meillä oli molemmilla just harmaa paita ja tummat shortsit, ihan kun oltais ennalta sovittu :D! Ja se on ihan kivannäkönen siinä videollakin että näyttää kun olis 'dresskode'.

Mutta, ton stunttisarjan jälkeen kuvattiin sitten vielä toss & go exi, jonka erona on vaan se, että tossi ei pysähdy käsille vaan jatkuu suoraan ylös. (Tossi on siis se, miksi kutsutaan kun poika heittää tyttöä ylöspäin ja käsille on hartia-korkeus kun tyttö seisoo pojan käsille :):)) Sen jälkeen kuvattiin tossi suoraan ylös cupiin, eli tossi cupi ja vielä vasemmalle kädelle eli tossi vasen cupi. Tän jälkeen kuvattiin vielä jalanvaihtoja ja kierreylösmenot. Videolta näkyy :)

Näiden perusstunt kuvausten jälkeen haluttiinkin sitten taas treenata rewindiä. Me ajateltiin että senkin olis voinut pistää siihen videolle, mutta sitten siinä oli sen verran ongelmia, että keskityttiinkin vaan treenaamaan tätä stunttia. Siinä on NIIN paljon muistettavaa niin pienessä ajassa molemmilla ihmisillä että se on vaikee tehdä silleen 'puhtaasti'. Eli mitä mä tarkotan on, että voidaan varmaan kymmenen tehä putkeen sellasta joka taistellaan ylös tai sellasta joka ylös tullessa käy hartiatasolla, mutta me halutaan treenata nytten se sellaseks että se tulee korkeelta ylhäältä niin ettei Mikan kädet mee ollenkaan koukkuun ja että se menee niin joka kerta! Mutta se tarvii vaan paljon toistoja ja mielikuvaharjotuksia että pikkuhiljaa alkaa automaattisesti tekee sitä oikein eikä tarvitse miettii että mitä tekee.

Rewindeja (volttia ylös) me siis tehtiin aika paljon, lopuksi se parani hieman, mutta treenaaminen oli myös sen takia hieman hankalampaa että meijän varsinkin rewind expertti koutsi Nico (Nico Siekkinen, Gorillaz) oli puntilla eikä vahtaa meitä ja kertoo meille mitä me tehään väärin joka sekuntti :) Ja tän takii me jouduttiin jokaisen kerran jälkeen mennä katsomaan videolta että no, mitä tässä tehtiinkään !

Rewindien jälkeen tehtiin puolvolttia ylös muutama kerta ja vika niistä kerroista onnistu melko hyvin! Se oli toka kerta kun tehtiin puolvolttia ylös ja pikkasen kun sitä stunttia vielä tehään lisää, ni uskon että sekin hallitaan ongelmitta.

Ja sitten se full-up... kahissa vikoissa treeneissä se on mennyt hyvin ja nytte treenien aluks se meni hyvin ja nyt ajateltiin että tehään vielä full-up suoraan libbeen/libraan eli silleen että se tulee suoraan yhelle jalalle. Koitettiin pari, ja mä vedin jalan ehkä pikkasen liian aikasin siihen libra asentoon, mutta sitten meni yks ihan täydellisesti! Sitte koitetaan kuvata, mutta akku loppu. No, sitten jatketaan vaan tekemistä ja sitten siitä tuli taas vonkura siitä full-upista ja kun vaihdettiin tekemään sitä kahelle jalalle ni sekin oli hutera. Siinä vaiheessa alko vähän turhauttaa! Kun tuntee että tekee jotain väärin mutta ei sitten voi sitä korjata. No, lopuks taas saatiin se menemään paremmin! Mulla on ongelmana se että lähen pyörimään välillä liian aikasin mutta toivottavasti Day 6 ja full upit sopii paremmin yhteen :D:D

Seuraavat treenit on sitten toivottavasti sunnuntaina hietsussa kun on funky teamin joka vuotinen Stunt Fest. Mä oon kuullu huhua että alkais satamaan, mutta toivottavasti se on vaan huhua ja Stunt Festiä ei pidä perua! ! Niin, eli tosiaankin, se on tällanen kaikille auki oleva tapahtuma, jossa stunttaillaan, tehään heittoja, pelataan jotain pelejä ja pidetään kivaa. Se on kaiken ikäsille ja kaikista seuroista tuleville, joten kaikki vaan paikalle muutes! Linkki on tässä facebookin eventtiin:
http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=102248229829546&index=1

Mutta näin, eli toivotaan hyvää säätä, but dont worry, me mennään sitten sisälle stunttaa jos sataa :D:D Luvassa on sitten lisää hiontaa sellasille stunteille jota ollaan saatu menemään muutama kerta, kuten rewind libbe ja stretsi, flikki ylös, ja ehkä tehään myös käsilläseisonta stunttia, jota ei olla kahteen vuoteen tehty :D Mutta, kuulemisiin!! Ja hei, ajattelin nyt kirjottaa hieman pitemmin, ni voi kommentoida että onko se parempi vai huonompi kirjottaa tällee vähän treenien ympäriltäkin !


Mija

keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Day 4

Neljännet treenit takanapäin ja tilanne sen kuin paranee. Pääsimme hieman klo 20:00 jälkeen kisahallille treenaamaan ja pamautimme itsemme välittömästi kanveesille.
Iloksemme saimme huomata, että emme olleet yksin. Paikalla oli sankoin joukoin Gorilloja (funky team Gorillaz). Joten pääsimme aloittamaan välittömästi. Aluksi lämmittelimme perusstuntit, eli tossi libet, low to high tic tocit ja tossi torchit (tyttö sivuttain libessä katse yleisöön, pojan katse eteenpäin, ote sivuttain). Tovin lämmiteltyämme siirryimme treenaamaan meidän pikkuista akileen kantapää stunttia eli full up:ia joka on hieman viime aikoina tuottanut ongelmia. Paitsi nyt! Full up meni erittäin mukavasti, ns "puhtaasti". Eli kumpikaan ei heilunut tai horjunut. Tämä tuntui loistavalta. Vihdoinkin kunnollista onnistumista full up:in kanssa, kohta voimme alkaa treenaamaan jo double up:ia. Muutaman kerran teimme myös full aroundia joka meni suhteellisen mukavasti.
Rewind on sellainen perus stuntti joka täytyy saada jäämään ylös ja aina. Joten jatkoimme sen treenaamista. Muutamaan otteeseen meidän ajoituksemme meni yhteen erittäin mukavasti ja stuntti nousi ilmiömäisiin sfääreihin, eli korkealle. No mutta kiinniotossa koppaan itselleni virheen. En vieläkään ole onnistunut hakemaan jaloilla, vaan kaikki pitää "pumpata" käsillä. Joka on väärin :( Ja siitähän minä sain kuulla kommenttia!!! Loistava rewind, huono kiinniotto, damn!!! Lupaan opetella ottamaan rewind OIKEIN kiinni.
Rewindin jälkeen pääsimme taklaamaan kauan odotettua flikkistunttia eli back handspring suoraan ylös stunttii. Joka kolmannella yrittämällä meni!!!!!!!!!!!! MAHTAVAA!!! Tästä olemme erittäin innoisamme, stuntti itsessään on erittäin haastava ja näyttävä. Muutaman kerran sitä vielä onnistuneesti treenasimme jonka jälkeen huomasimme että kello lähenee kymmentä ja kisahalli menee pian kiinni. Siirryimme heti tekemään flikistä suoraan rewindia ylös stunttii. Joka perhana sentään sekin meni, muutaman yrityksen jälkeen. Käsittämättömän hienoa! Olo on hieman surrealistinen, koska olemme onnistuneet saavuttamaan lähes kymmenkunta uutta stunttia vain neljän treenin aikana.
Loppuun kokeilimme vielä libestä pompauttamalla suoraan rewindia ylös stunttiin. Tämä meinasi tuottaa ennekaikkea minulle hieman päänvaivaa, kun en jostain syystä saanut itseäni asetettua oikeaan asentoon jotta olisin voinut räjäyttää rewindin korkealle ylös. No eipä hätää tiukalla valmennuksella ja tsemppauksella sekin meni loppujen lopuksi tosin existä pompauttamalla. Ei ollut maailman puhtain stuntti mutta anyway se kuitenkin meni :D :D
Illan viimeinen haaste oli tossi exi, joustaa käsien kautta voltti takaisin käsille/blockiin. Tämän stuntin aika ei ollut vielä. Saattaa olla että käsissä tuntui jo 1½ tunnin stunttailu, mutta kunniakkaasti yritimme sitä muutaman kerran. Nyt pikkuisen lepoa ja sallilla käymistä ja torstaina on vuorossa day 5... Sitä odotellessa --> Stay Tuned!!! :D




Videossa:
2 x rewind
tossi exi, joustaa käsille ja voltti..ei ihan vielä saatu takas ylös kiinni :)
2 x flikki ylös
2 x flikki-voltti ylös (eka on epäonnistunu)
tossi exi, fullaround suoraan libbeen/libraan

perjantai 16. heinäkuuta 2010

Day 3

Ekat treenit sisällä! Huhhuh, kisis on nyt näillä helteillä kun sauna, hiki virtaa vaikka istuis vaan paikallaan, heh, koita siinä sitten treenata. Onneks Mika sai lainaan pyyhkeen, mut silti stuntit välillä lipes vaan sen takii kun kädet oli niin hikiset!
Tänään ei saatu ketään samaan aikaan stunttaan/spottaamaan ni päätettiin pitää perus-stuntti treenit, eli vaan sellasia helppoja jotka menee suoraan ylös ja sellasia jotka osataan jo. Päätettiin tehä siis perus-stuntit läpi silleen että jokaisen piti mennä täydellisesti, jos mika otti ekstra askeleen tai mulla heilu käsi, ni piti ottaa uudestaan! Perfection ;)
Tehtiin tossi exi, sitten molemmilla jaloilla tossi libet, sitten molempien käsien tossi cupit, sit tehtiin tossi torchit molemmille jaloille ja sitä ei ollukaan kumpikaan meistä tehny vasemmalle (eli 'väärinpäin'). Torch on niinku siis sivuttainen libra/libbe asento ja poika on silti eteenpäin. Ton jälkeen tehtiin sitten molempien jalkojen tossi stretchit ja sitten vielä tossi vaa'at niin että Mika käänty alla. Sekin oli Mikalle sitten uus stuntti, ite en ollu myös koskaan tehny tossi vasenta vaakaa. Tossi ton tempun edessä siis tarkottaa vaan että pari stuntissa heitetään suoraan ylös :)
Vasemmasta vaa'asta sitten innostuttiin vielä tekemään tik tok (eli jalanvaihto) oikeeseen stretsiin ja sitä sitten tehtiin pari kertaa kun sitä oltiin jo kyl koitettu maanantaina, eli ekana treenipäivänä! Sen jälkeen sitten hiottiin vähän stretsi-stretsi jalanvaihtoa paremmaks ja tehtiin vielä tossi vasemman käden vasenta stretsiä.. Oikeelle kädelle ei tehty ku Mikalla on ollu oikeen käden olkapää kipee ennen EM-kisoja ja sitä on hyvä vielä varoa, mutta, kai se oikealla menee jos menee vasemmallakin :)
Lopuks tehtiin vielä full uppeja (koko kierre ylös) ja Riemuvoitto oli että ne ei vammannu enää niin paljoo kun vammas maanantaina :) Eli saatiin niitä sitten paremmaks ja tehtiin vielä fullaroundeja, eli existä jousto käsille ja sitten kierteellä ylös. Noiden kierteiden kanssa keskityttiin siihen että Mika saa hyvin haettua käsillä jotta sitten kun tekee tuplii ni muistaa sen myös helpommin. Mutta siis oltiin tosi kikseissä siitä että saatiin se full up luontevammaks! Se olikin ihan varmittava ongelma, joka johtu siitä just että ollaan tehty erilaisilla tekniikoilla tässä välillä muiden kaa. Mutta, sellasta tähän väliin, nyt viikonlopun viettoon. Ollaan kaavailtu että tiistaina saatais sitten taas ens viikolla opeteltuu ja koiteltuu jotain uusia stuntteja kuten (edelleenkin) se flikki ylös ja sitten ehkä käsiltä volttia ylös kun maasta se jo osataan! Wippee, jännää :):)

Mija


Day 2

Toiset treenit takanapäin. Pikkuisen meinasi hikeä ruveta puskemaan. Treenit nimittäin pidettiin infernaalisissa olosuhteissa Kalajärvellä, jossa elohopea kipusi mukavan korekisiin lukemiin. Hieman lämmiteltyämme (joka ei kuumuuden takia ollut tarpeellista/pitkäkestoista) aloitimme suhteellisen helpoilla ns. perus stunteilla. Toss´n´Go libbe tic toc vasemmalta oikealle tuntui menevä oikein mukavasti. Joten melko haipakkaa vauhtia siirryimme vaativimpii stuntteihin.
Seuraavana vuorossa oli projekti rewind korkeaksi ja tasaiseksi. Eli ryhdyimme harjoittelemaan perus rewindia. Joka muutaman toiston jälkeen meni ihan mukavasti.. Katastrofi menasi iskeä, kun ajoituksemme ei yhden rewindin kohdalla osunut yhteen ollenkaa. Mija pääsi spottauksesta huolimatta koskemaan käsillään ja mahdollisesti mahalla maahan. Eli ajoitusvirheestä johtuen rewind jäi vajaaksi ja Mija tuli vajaassa kulmassa käsiä kohden. Suurempaa onnettomuutta ei pääsyt tapahtumaan, mutta spottereiden merkitys korostui kummallekin suunnattomasti. No, mutta virheistä opitaan ja homma jatkuu...
Rewindin jälkeen testasimme miten menee tossit suoraan yhdelle kädelle. Ja hyvinhän ne meni. Toss one arm strech oikealle ja vasemmalle. (Tossi vasen yhden käden strech oli uusi stuntti kummalekin. Jihaa!!! :D) Jatkoimme treenailua arabialaiskikkailulla. Eli erittäin hitaasta arabialaisesta suoraan ylös blockiin. Joka muutaman yrityksen jälkeen meni, hieman epäpuhtaasti tosin. Mutta sekin on meille uusi stuntti. Joten kahden treenin saldo on 9 uutta stunttia. Ihan OK :D
Lopuksi treenasimme hieman vaikeampia ja molemmille uudempia stuntteja. Ensimmäisenä oli sivuttainvoltti suoraan blockiin joka ei monen potentiaalisen yrityksen jälkeen vielä mennyt. Mutta fiilis ja tahto ko. stunttia kohden on kova, niin kyllä se sieltä vielä tulee. Viimeisenä väänsimme double around eli existä joustamalla kahdella kierteellä takaisin blockiin. Niin myös tämän stuntin kanssa kuin sivuttainvoltin kanssa, monen hyvä yrityksen jälkeen se ei vain vielä mennyt. Tämäkin tulee onnistumaan JA PIAN! Se on lupaus! :D

Kaikin puolin kummallakin loistava ja hulppea fiilis treenata uusia ja näyttäviä stuntteja...
Lisäämme videoita hei kun saamme ne koneelle.



Mika

keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Day 1

Ekat treenit oli sitten EM-kisojen jälkeisenä maanantaina! Innostus on kova joten heti piti päästä koittamaan kaikkia erilaisia kikkailuja! Ja huh, yllättävän hyvin menikin! Stuntti saldoissa saatiin tehtyä ainakin viittä uutta stunttia: Puol voltti ylös, rewind suoraan ylös stretsiin, stretsi fullaround, vaaka-stretsi tic toc ja libbe tic-tok fullaround (eli jalanvaihto kierteellä). Meillä oli kisoissa rewind huudossa ja sitä oltiin pari kertaa aikasemmin jo koitettu libraan (libbeen) ja se on mennykki mut stretsiinki meni ekalla yrityksellä! Stretsi fullaround oli taas enemmänkin läppä kun sitä koitettiin kun ei sitä ennen koitettu ees normaalia fullaroundia mutta kun se ei tuntunukkaan niin mahdottomalta ni jatkettiin sitten vielä sen tekemistä ja saatiin jopa tehtyä!! Se oli super mageeta!! :D Heh, eniten vaikeuksia tuotti normi fullup kun meijän tekniikat tossissa ei vielä mee ihan yhteen.. mutta sen treenausta jatketaan :D:D Video on tulossa ihan kohta, siihen asti tässä on linkki siihen youtubeen:
http://www.youtube.com/watch?v=_NslHe1-n4A

Siinä videolla on:
rewind libbe x 2
rewind stretsi
tossi vasen stretsi ja siitä tic tok oikealle
Tossi blokki ja vasen vaaka, siitä tic tok oikeeseen stretsiin
tossi vasen stretsi ja fullaround stretsissä
puol voltti ylös x 2

Kaikki termit saattaa olla vähän sekavia, kun ihmiset käyttää niin paljon eri nimityksiä ni jos ei tajuu jotain, ni kysyä saa :D
Day 2 on keskiviikkona sitten ja tarkotuksena olis tietty jatkaa samoja juttuja ja sitten koittaa ainakin flikkiä ylös jossain vaiheessa!! Kuulemisiin :):)