tiistai 24. elokuuta 2010

Day 9 + Day 10

Video tulee nyt koska itse lähden huomenna lomailemaan Turkkiin enkä voi odottaa huomiseen ja teksti tulee huomenna kun Mika kirjottaa sen! :) MAHTAVIA juttuja ollaan tehty... (kiksit ;))



Videossa Day 9:
-full up vasen cupie, vaihtaa exiin, joustaa käsille ja full-around blockiin ja oikee libbe,
-2 x yritystä tehä double up (tuplakierre ylös), mutta molemmat epäonnistuu,
-rewind (voltti) blockiin ja oikea libbe,
-puolvoltti ylös blockiin ja oikee libbe/libra,
-puolvoltti ylös blockiin ja oikee libbe, tick tock vasempaan libbeen, vaihto exiin ja käsien kautta full-around
-Tossi oikee cupie, pomppaa alas ja jatkaa suoraan tossi vasen cupieen,
-Full-up oikee cupie, pomppaa alas ja jatkaan suoraan full up vasen cupieen
Day 10:
-Full up vasen cupie, cupie tick tock vasemmalta oikealle
-Full up 1/4 osalla blockiin ja torchi
-Puolvoltti suoraan Cupieen!!

torstai 19. elokuuta 2010

Mahtava Day 8!

Noniiiin, eilen päästiin sitten taas treenaamaan! Ja nyt oli melkein KAKS viikkoo välissä, pahoittelut lukijoille jotka innolla on odottanut uutta tekstiä! ...(toivottavasti) :) On melläkin sormet syyhyttäny päästä stunttaa, kesän loppu näyttää olevan eniten kiireitä täynnä ennen ku löytyy sitten taas toi syksyn rutiini! Mika oli pellehyppymatkalla ja sieltä tultuaan oli sitten kuumeessa, mutta nyt taas kunnossa ja seuraavat treenit on jo tänään, wihii :)

MUTTA, sentään oli todella TODELLA hyvät treenit! Jouduttiin treenaa kisiksen ylhäällä loosin vieressä kun syksy tuo tullessaan ihmismassat kisikselle, sellanen asia mitä ite en ollu yhtään muistanu ku oon vaan tän kesän treenannu kisiksellä jenkkien jälkeen ja luulin et kisiksellä olis aina niin autioo kun kesällä... heh, turha toivo :D Täytyy myöntää et kisis on kiva kun siellä näkee kavereita ja muita joukkueita ja siel on menoo, mut rauhalliseen treenailuun se ei oo ideaalinen paitsi sitten viikonloppu aamusin ja iltasin! ..mut voi olla et sillon haluis mielummin nukkuu tai viettää vapaata :)

Eilisistä treeneistä on kaksi ILO asiaa jota voin ilmottaa! Ensinnäkin, Mikan olkapää tuntu paremmalta kun se on saanut fysioterapeutilta sellasen kuminauhan jolla se vahvistaa olkapäätä ja tehtiin muutaman kerran jopa oikealle kädelle cupeja ja se ei sitä sattunut! Jihaa! Ja toinen ilosanoma on se, että nyt näyttää siltä että mun fullup sekoilu on menneisyyttä! :D Mua itteäni oli häirinnyt koko päivä sellanen tunne, ettei mulla oo hyvää fiilistä mun full upista (kierre ylösmenosta). Se oli hyvä kun olin suomessa ennen kun lähin jenkkeihin, sit siellä se aluks kakki ja sitten taas tein hyvin ja sitten se taas kakkas kun mä tulin tänne! Kai siellä sitten mun piti tehä vähän eri tekniikalla sen mun parin kanssa kun ihmiset tietty on yksilöllisiä ja vähän erilaisia.... Onhan ne meijän full upit menny ylös mikan kanssa ja ollu ihan ok... mut mul ei oo ollu vaan sellasta fiilistä, että joka kerta olisin sata varma että näin sen teen ja se on täydellinen.. sellasta mielikuvaa, joka on sen varmuuden kannalta kumminkin todella tärkeää! NO, elen vähän mietittiin ja päätin sitte luopua viimesimmästä kentucky neuvosta ja luottaa jarkko jokiseen (gorillaz coach) ja tehdä niinkun aikasemminkin oli opetettu ja työntää kädet vaan tossissa niin että oikea oikean reiden eteen ja vasen vasemman reiden taakse. JA PUM!!! TADAA! hehe, se tuntu niin niin paljon paremmalta!!!



Tän jälkeen jatkettiin sitten yhen käden stuntti-teemalla ja treenattiin vasemman käden tick tockii.. siis silleen että mikalla on kokoajan vasemmalla kädellä ja mä vaihdan jalkaa! No, sitä ei saatu vielä menemään, eka sen takii kun mä en luottanu siihen että se olis mitenkään ollu mahollista ja se vaikutti tekemiseen ja sen jälkeen sitten kun se on vasemmalla kädellä paljon vaikeempaa vielä saada hyvät otteet kun oikeella (vähänniinkun on oikee kätisen vaikeempi kirjottaakin vasemmalla :)) Vaikka tehtiinkin nyt jo hiemn noita oikeen kädenkin stuntteja, ni mikan pitää vielä ottaa sellanen hieman pehmeä lasku sen olkapään kanssa, ettei heti sitten rasita sitä liikaa!

Mutta muutaman kerran koitettua sitä tick tockia, ni vaihdettiinkin sitten sellaseen stunttiin, että sen sijaan että mä vaihdan jalkaa, ni mika vaihtaa kättä :) Eli että tehään tossi oikean jalan libbe mikan vasemmalle kädelle, jonka jälkeen mä sitten vaan hengailen ja jännitän ja vedän ylöspäin ja mika joustaa ja vaihtaa mut vasemmalta kädeltä oikealle! No, se oli sitten uusi stuntti numero kaks näissä treeneissä, ja se oli sellanen stuntti jota kumpikaan ei ollu koittanu yhessä tai erikseen! Oli se aika magee fiilis kun se vaan pysy siellä! :) Samaa ollaan tehty toisesta cupista toiseen, mutta libra asennossa se vaihto on vaikeempi molemmille kun siinä pitää miettii sitä asentoa ja painopistettä enemmän ja mikan hyviä otteita enemmmän! Harmikseen sitä ei nyt oo videolla!

Näiden treenien uus stuntti numero 3 oli oikeesta stretsistä tossi ylös vasempaan stretsiin! Eli silleen, että mä seison maassa oikeessa stretsissä ja ponnistan ylöspäin ja mika heittää ylöspäin ja meen ylös ja ootan ootan ja lopuks sitten vaihdan stretsi tick tockin lakiisteessä! Sitä en ollu ite koskaan tehny ja siinä meni sitten hetki ja muutamat yritykset siinä, että mä tiesin että mihin päin pitää kädellä työntää ja miten paljon pitää nojata mikaan ja missä vaiheessa vaihtaa sitä jalkaa! Mut sitten kun se alko menee, ni se myös samanlailla kun se vasen fullup cupie tuntu napsahtavan oikein ja ei tuntunut sen jälkeen enää kovin vaikealta! Ja siitä on teille sitten video :) Videossa se lähtee siis maasta oikeen jalan stretsistä ja vaihtaa vasemmalle ylös ja sitten vielä tekee stretsi tick tockin uudestaan ylhäällä! Eli se on sitten tollanen kunnon stretsi-vaihto teemanen stunttisarja :)



Ja uusi stuntti numero 4 on toinen sen fullup cupin kanssa josta olen tosi kikseissäNI!! ..vaikka se ei ole oikeesti ihan lajiteltavissa edes uudeksi stuntiksi, kun se on vaan erilainen tapa mennä ylös käsilläseistonaan! Se on sellanen, jota jenkkien paristuntkisoissa on näkyny, ja jota me ollaan jo pitempään haluttu kokeilla! Ennen ollaan aina menty niin kun viime treenien (day 7) videossa näkyy, että mä ponnistan maasta ja mikan kyynärtaipeesta ja meillä on kädet jo valmiiksi kiinni.. No, tää on sellanen tapa, että oikeen käden cupiesta mika laskee käden hartiatasolle joustamaan ja sillon mä meen kyykkyyn ja otan kiinni sen vasemmasta kädestä vasemmalla kädelläni. Mika joustaa alas ja sitten heittää mun jalkoja samaan aikaan kun meen käsilläseisontaan ja sitten pitää nopeest ottaa myös oikeilla käsillä kiinni, ettei tuu läpi! Tää oli sellanen että mua pelotti/jännitti ennen kun tehtiin! No, sitten ei enää pelottanu/jännittäny ku oltiin kerran kokeilut, niinkun ehkä useinkin on, sillä kerran koitettua tietää jo paljon paremmin että miten se tulee menemään! :) On se kyllä aika jännäki fiilis kun vähän jänskättää! :)

Eka kerta kun koitettiin sitä ylösmenoa, ni mä en päässy ollenkaan päälle, kun unohdin katsoa alas käsiin jotta mä näkisin sen mikan oikean käden ja tietäisin mistä sitä ettisin sen puol sekunttia kun on aikaa ennen kun se pitää löytyä :D Seuraavilla kerroilla muistin katsoa alas, mutta ei se käsi siltikään ehtiny tarpeeks nopeesti kiinni ja tuli sellasii hauskan näkösiä ja tuntusia epäonnistumisia :D:D Ei saatu videolla, mutta jos haluu miettii, ni mä koitan tehä käsilläseisontaa, mut se toinen käsi menee ohi ja tipun sitten suoraan pääalaspäin hetken :D:D Oli kyllä hyvä spottaus ni ei se vaarallista tai pelottavaa ollu, huvittavaa vaan kun jäi killumaan naama alaspäin :D Mutta sitten muutamien kokeilujen jälkeen mika heitti vähän enemmän ja mä keskityin siihen että meen kunnolla päälle ja sitten meni!! :D:D SE oli mahtavaa että liikkuu siitä että tuntuu että sitä ei pysty tekemään ni siihen että se sitten meneekin! :D Tossa tavassa on kaikkein mageinta myös se, että se jatkuu hyvin muista stunteista...esim full up cupista!! :D:D Saa sitten nopeemmin heitettyy sen kässärin ilmaan eikä pidä synnytellä sitä niin pitään ohjelmassa! JEE! :D:D Tässä on linkki siihen videoon. Ei se vielä oo tosi sujuvan näkönen, mutta ei se haittaa kun saatiin se silti menemään :D!



Ja tehtiin myös muuten uusi stuntti numero 5 ihan lopuks kun koitettiin tossia käsille ilman mun käsiä. Siis että mika heittää ylös ihan normaalisti ja mä ponnistan normaalisti, mutta en pidä sen ranteista ollenkaan kiinni! Siitä lähtee yllättävän paljon voimaa pois, mutta onnistuttiin saamaan se ihan vikana juttuna kahen tunnin treeneissä ylös cupiin! :D Wohoo! :) Me tehtiin paljon myös muita stuntteja jota ollaan tehty aikasemmin, esim. puolvolttia ja fullaroundia. Puolvoltti meni tosi hyvin! Nyt alkaa tuntua vielä enemmän siltä, että se puolvoltti alkaa olla hyvin hallussa :) Kyllä se silti kerran pyörähti yli silleen ettei pysynyt ylhäällä ja kerran oli etupainonen, niinkun viime videolla näky!

Tehtiin myös hieman stuntteja putkeen sillä pitää pikkuhiljaa alkaa miettii myös sitä, että joskus pitää tehä se ohjelma jossa on melko monta stunttia toisensa perään :) Eli sen sijaan että treenattais vaan yhtä stunttia ja tekniikkaa, tehtiin stuntti comboa myös hieman :D Se oli että puolvoltti ylös ja oikee libbe, sitten tick tock vasempaan libraan. Vasemmasta librasta vaihdetaan exiin ylhäällä ja tehdään käsien kautta fullaroundi! Sitä pitää tehä kyllä enemmän, että saa myös tollasta stunttikuntoa ja myös että ne jutut tulis enemmän selkärangasta, koska kun niitä tekee putkeen ni ei ehdi keskittyä niin paljoa ennen jokaikistä stunttia !

Noista ei oo videota ja ne videot mitä onkin on nitan (gorillaz coach) kameralla kuvattu, sillä itse onnistuin viikonloppuna unohtamaan mun kameran mökille! Onneksi saan sen kyllä iskältä ennen tän päivän treenejä, mutta suurkiitos nitalle siitä, että sillä oli kamera mukana ja sai jo videot nettiin (heh, vaikka niille jotka nitan tuntee ni kumpikaan noista jutuista ei yllätä ollenkaan:):))Kiitos myös flevalle, haukkikselle ja jacelle spottauksesta ja empulle stunttiseurasta :D Toivottavasti saadaan myös tänään treeneihin kavereita mukaan stunttailee, ni saatais ainakin tehtyy rewindii ja flikkii ylös, jota eilen ei koitettu ollenkaan! Mutta huomisiin! :)

Kommentoida saa aina kun huvittaa!! :)

lauantai 7. elokuuta 2010

Day 7

Noni! VIHDOIN päästiin taas treenaamaan, oli siinä hienoinen tauko tullukkin kun minä mija olin kajaanissa ja sitten oli ne pellehypyt ja sitten tuli kaikkia yllätyksiä vastaan ja oli töitä ja lääkärissä käyntiä ja saksalaisia kavereita kylässä... Mutta onneksi odotus oli sen arvoinen koska eka tossi exi mikä tehtiin tuntu paremmalta kun ikinä!

Hieman stuntti lepoa oli nostanu taas motivaatiotasoa korkeammalle ja molemmat oltiin omilla tasoillamme mietitty miten voitais parantaa stunttailujamme! JA MIKALLE super propsit siitä että se käytti jalkoja aivan ennennäkemättömällä tavalla! JES!! Kun jaloista joustaa hyvin kun stuntti tulee ylös kiinni, ni se kiinnioton isku on paljon kevyempi ja hallitumpi ja tietenkin myös teknillisesti enemmän oikein! :) Ehkä mun kajaani-viikon urheilutkin oli auttanut siihen että ite hyppäsin korkeemmalle kun tuli käytyy body-pumpit ja fitballit ja kaiken maailman jumpat ihan vaan jotta voisin olla tyytyväinen siihen että en sellasta jumppaan menoa harrasta vaan teen cheerleadingiä ;)

No, aluksi tehtiin tossi exi, tossi libbe ja sitten melko nopeasti lähettiin treenaa kierteitä ylös. Tehtiiin full-up ja full-around ja niissä keskityttiin siihen, että ne oikeasti jäisi YLÖS eikä joustais hartiatasolla. Full up ja full around me ollaan jo osattukin niin ettei ne ylös tullessa koukkaa hartiatasolle, mutta stunt festissa testaamamme low-to high full around ei ollu lähellekään onnistunut hyvin vielä. Ja SE saatiin pysymään ylhäällä asti tänään hyvin, se onkin eka juttu joka näkyy day 7 videolla ja siitä ite olen ainakin tosi ylpeä :D Trikki oli että mä en saa pyöriä liian aikasin ollenkaan ja Mikan pitää saada käännettyy kädet oikein, joka on tosi hankalaa koska on niin vähän aikaa miettiä sitä.

Sitten tehtiin vielä kokoajan ylhäällä olevia full-aroundeja: Eli blokki asennosta koko kierre blokki asentoon kokoajan pitäen sen suorilla käsillä ja myös sitten libestä blokkiin. Videolla näkyy libestä blokkiin joka on se vaikeampi versio. Heh, ekana siinä kyllä näkyy mun aivo-vamma kerta kun aluksi muistin että se pysyisi kokoajan libessä ja kesken kaiken muistinkin että jalka pitää pistää alas.. No siitä sitte seuras epäonnistuminen :D Mutta sitten tää stuntti kyllä meni, vaikka sitä ei vielä saada pysymään suorilla käsillä loppuun asti! Mutta ehkä muutamien treenien päästä saadaan!

Koska gorilloja oli muitakin stunttaamassa, meillä oli paljon spottereita ja saatiin treenaa vaikeampia juttuja! Tehtiin melko monta kertaa puolvolttia ylös ja se parani huomattavasti! Siinä on aika paljon tekemistä sen yhteisen sävelen löytämisessä että kuinka paljon minä pyöritän sitä ympäri niin että se pyörii loppuun asti mutta ei mene ollenkaan yli. Videolla näkyy kolme kertaa jossa ekalla kerralla se puolvoltti pyörii vähän liian vähän jollon sitä joutuu hakemaan paljon eteenpäin ja tokalla kerralla sitten pyöri ihan liikaa :D Kolmas kerta toden sanoo (videon mukaan ainakin, oikeesti oli ehkä joku 20.) ja löyty kultainen keskitie :)

Puolvoltin jälkeen tehtiin ekaa kertaa 'kovalla' (eli ei kanveesilla) flikkiä ylös. Sitä ei harmiksi napattu kameralle, mutta tehtiin muutama kerta ja alun arastelun jälkeen saatiin sekin kyllä pysymään ylhäällä! Me ei haluttu jäädä siihen junnaamaan flikkiä kun tarkotuksena oli koittaa käsilläseisonta stunttia jota ei nyt tänä vuonna oltu vielä ollenkaan tehty! Siinä on vielä paljon tekemistä, mutta saatiin kyllä onnistumaan!! :) Wippee!!

Sen jälkeen tehtiin hetki yhden käden rewindiä, eli volttia ylös niin että Mika käyttää vaan yhtä kättä, mutta se jäi varsinkin kun tehtiin niin treenien lopussa niin vielä vähän hakoteille. Mikaa alko sitten kesken tuntua hieman pistoa siinä kipeessä olkapäässä (onko ihme jos sillä yhdellä kädellä koittaa mut heittää ylös suoralla voltilla :D:D) ni jätettiin se hautumaan ja siirryttiin kahen käden rewindiin, joka meni melko hyvin vaikka olikin ollut taukoa!

Ihan treenien lopuks innostuttiin sitten tekemään vielä libbeen tuota volttia, mutta siinä vaiheessa oltiin jo melko puhki kahden tunnin stunttailujen jälkeen että saatiin kyllä menemään mutta korkeutta siihen ei kauheasti saatu vipattua, niinkun videossa vikana stunttina näkyykin! MUTTA siis, vielä on ihanan paljon treenattavaa ja saavutettavaa, mutta tosi hyvin saatiin treenattua tänä seittemäntenä treenikertana!! Uusi stuntti tuli kehiin kun tehtiin käsilläseisontaa ja flikkiä ja rewind libbeä koitettiin tokaa kertaa vasta ja molemmat meni!! :D

Seuraavat treenit on sitten vasta ensi viikolla keskiviikkona tai torstaina kun Mika lähtee taas vuorostaan maailmalle! (Pellehyppy näytös) :) Kuulemisiin ja näkemisiin, toivottavasti jaksatte vielä lukea :D

Tässä linkki videoon, jostain syystä ei taaskaan toimi toi videon lisäys tähän blogitekstiin:
http://www.youtube.com/watch?v=5LRu5rjHbj8